ABJ Fotografie
Image default
Woningen

Foodfotografie; wat is het geheim?

Je scrollt er hevigs op los, op Instagram, Facebook of een andere social media en je ziet er wel eens wat eten voorbij komen. Het ziet er fantastisch uit! Je wil het namaken, dus je gaat naar de winkel en koopt de ingredienten. Nou, aan de kook dan maar! Nu begin je toch halverwege te denken, het ziet er niet zo goed uit als op de foto’s; wat doe ik fout? Uiteindelijk ben je op het punt dat je het op je bord gooit. Nu zie je pas echt dat het er ‘wel lekker’ uit ziet, je maakt een foto en bent best trots. Maar eigenlijk van binnen weet je dat het 3x niks is voor de foto. Maar hoe kan je het dan wel mooi maken? Wij geven je een paar tips!

Licht is alles

Ga bij het raam staan met het bord met eten. Maak de foto van boven, en dan gaat het eigenlijk best wel goed. Zo is de foto al gelijk een stuk beter ofniet? In ieder geval vinden wij van wel, want licht is zo enorm belangrijk bij eten. Dus doe je hor open, de rolgordijntjes omhoog en laat genoeg licht binnenkomen!

Bak alles los van elkaar en vouw het daarna netjes bij elkaar

Wist je dat je dus enorm mooie creaties kan maken door alles achteraf pas bij elkaar te voegen? Werk met food pairings met verschillende kleuren et voilá. Je bent dan geen schilder, maar een kunstenaar. Want als je alles bij elkaar mengt, kun je net zo goed verfmenger worden. Dus hou daar rekening mee!

Gebruik je omgeving

Eten is naast smaak ook beleving. Maak dus gebruik van een achtergrond, of je omgeving! Heb je een mooie schelpenketting staan? Gebruiken! Heb je een mooie eikenhouten tafel? Gebruiken! Alles wat maar mooi is met je eten kun je gebruiken. 

Hopelijk heb je nu wat meer inspiratie. Begin met koken en fotograferen, maar weet vooral; hou vooral plezier in je keuken!