ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Waarom een fotoshoot met jouw puppy?

Waarom een fotoshoot met jouw puppy?

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, en daarom vastgelegde herinneringen ook. Een fotoshoot met jouw puppy is iets heel waardevols. Deze jonge jaren van je hond zijn zomaar voorbij en voor je het weet ben je – bij wijze van spreken – die puppytijd alweer wat vergeten. Maar we begrijpen je wel als je je afvraagt: waarom een fotoshoot met mijn puppy als ik ook zelf met mijn smartphone / camera foto’s kan maken? In dit artikel leggen we je uit waarom professionele foto’s van je puppy laten maken juist wel een aanrader is.

 

Fotoshoot van jouw puppy of zelf foto’s maken?

Dat het ontzettend waardevol is om zoveel mogelijk fotos (en filmpjes) te hebben van je – letterlijk – dierbaren, dan wist je al wel. En natuurlijk is zo’n foto even snel gedaan met je telefoon. Tegenwoordig is de camera op menig smartphone goed genoeg om scherpe foto’s te schieten en prachtige bewegende beelden vast te leggen.

 

Waarom dan toch kiezen voor een professionele fotoshoot van jouw puppy door een fotograaf? Omdat zo’n fotograaf hele mooie beelden kan schieten. Niet omdat hij of zij professionele camera bij de hand heeft, maar weet hoe je deze in moet stellen om het gewenste effect in de foto te krijgen. En ook kan zo’n fotograaf de meest unieke composities bedenken waardoor je hondje er nog beter uitkomt op de foto, met de juiste belichting. Doe daar nog even de nabewerking bij en je hebt een fotoset om je vingers bij af te likken.

 

Kies voor hondenfotograaf

Wil je dus echt een fotoshoot regelen met jouw puppy, dan is het wel belangrijk dat je kiest voor een echte hondenfotograaf. En wel hierom:

 

Een hondenfotograaf is gespecialiseerd in het fotograferen van alle soorten en maten honden

De fotograaf heeft speciale fotografie-lijnen voor alle soorten honden. Deze worden ingezet tijdens de fotoshoot en in de nabewerking weggewerkt

Een hondenfotograaf weet unieke settingen te bedenken voor een ontspannen sfeer voor jouw hond (in de buitenlucht). Denk aan echte actiefoto’s van jouw hond.

Sommige fotografen hebben ook een prachtig puppy-pakket die je bij de fotoshoot cadeau krijgt. In dat pakket zitten leuke speeltjes voor je hond.

 

Daarom een fotoshoot van jouw opgroeiende hond

Het eerste levensjaar van jouw hond is natuurlijk al heel bijzonder om voor altijd vast te leggen. Maar ook erg mooi en waardevol is om de hele opgroeiende tijd te laten fotograferen. Tussen het puppy zijn en volwassen worden zit een hele interessante tijd voor jouw trouwe viervoeter. Je hond ontdekt wat hij allemaal kan en wat hij wel of niet leuk vindt. Je bouwt in deze periode een hele hechte band op met je hond en daarom is deze periode juist zo speciaal. Zeker dus om vast te leggen. De fotograaf plant dan met jou in het eerste levensjaar van je hond twee of drie fotoshoots met jouw puppy / opgroeiende hond in. Zo heb je het eerste jaar waarin je pup opgroeit vastgelegd in de vorm van prachtige reeks foto’s. Bijvoorbeeld een reportage van je hond in de leeftijd van 10 tot 12 weken, een half

jaar en bijvoorbeeld 8 of 9 maanden.