ABJ Fotografie
Image default
Vervoer en transport

Gebruikte verpakkingsmachines: de pluspunten van hergebruik op een rijtje!

In Nederland zijn er veel ondernemers die niet zonder goede verpakkingsmachines kunnen. Denk bijvoorbeeld aan transportbedrijven, agrariërs, fabrieken of eigenaars van webshops die grote producten verkopen. Maar ook de bouwsector, de zuivelindustrie, het MKB in brede zin en andere economische sectoren beschikken vaak over een of meer inpakmachines om hun producten en dozen strak in te wikkelen, zodat ze veilig vervoerd of naar de klant gebracht kunnen worden. Een belangrijke ontwikkelingen op het gebied van verpakkingsmachines is de trend onder ondernemers om een gebruikte sealmachine of dozen sluiter te gebruiken. Kiezen voor een tweedehands verpakkingsmachine en/of een gebruikte dozensluiter heeft behoorlijk wat voordelen voor de moderne ondernemer. Wilt u weten wat deze voordelen zoal zijn, lees dan dit blogartikel goed door!

Besparen op de bedrijfskosten

Een van de grootste en aantrekkelijkste pluspunten van een gebruikte sealmachine kopen, is de bezuiniging die u hiermee bereikt. Een gebruikte wikkelmachine of dozensluiter werkt net zo goed als een nieuwe machine, maar bespaart u tientallen procenten aan kosten. Zeker in deze dure tijden is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Duurzaam en milieuverantwoordelijk

Ondernemers die gebruikmaken van tweedehands, opgeknapte machines kiezen daar vaak bewust voor. In deze tijd is het als ondernemer echt vereist om duurzaam en milieubewust te zijn. Door gebruikte machines in uw bedrijf te plaatsen, laat u zien dat u uw verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van het milieu en klimaat. Een groot voordeel van tweedehands machinerie is namelijk dat er veel minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden. En dat is gunstig voor het reduceren van de CO2-uitstoot.

Tweedehands machines werken net zo goed

Een derde pluspunt van een gebruikte dozensluiter of sealmachine is dat ze feitelijk qua kwaliteit niet of nauwelijks onderdoen voor nieuwe machines. Sterker nog: bij gebruikte machines weet je, op basis van eerdere gebruikservaringen, wat u kunt verwachten. Ook eventuele storingen zijn gemakkelijk en snel op te lossen, omdat er voldoende kennis van de machines is en er genoeg reserveonderdelen beschikbaar zijn. U hoeft dus bij aankoop van machines en apparaten die al eerder gebruikt zijn, niet bang te zijn dat u er op achteruit gaat.

Veel keuze aan machines

Ten slotte is een tweedehands verpakkingsmachine aanschaffen interessant vanwege de enorme keuze die er is aan soorten, merken en typen verpakkingsmachine. Of u nu een standaard wikkelmachine zoekt, geavanceerde machines om mee te sealen, doossluiters, machines om krimpfolie aan te brengen of welke soort inpakmachine ook: bij een goede aanbieder valt er tegenwoordig genoeg te kiezen voor de kritische ondernemer.

Koop uw gebruikte inpakmachine bij een erkende aanbieder

Belangrijk is in ieder geval om uw tweedehands machine te kopen bij een professionele en betrouwbare aanbieder van machinerie. Die aanbieder moet gespecialiseerd zijn in verpakkingsmachines, zodat u goed voorgelicht en geïnformeerd wordt. En de zekerheid hebt dat u goed schoongemaakte en werkzame machines koopt. Daarbij is de keuze voor een goede aanbieder, en dus geen kwakzalver, belangrijk mochten uw machine op termijn mankementen gaan vertonen. U kunt dan voor advies, reparaties en hulp terecht bij een echte professional. Ga nu naar de website van een expert op het gebied van gebruikte verpakkingsmachines en laat u inspireren door het grote aanbod dat er vandaag de dag te vinden is. Bij vragen belt u natuurlijk met de klantenservice. Die helpt u graag verder. Alvast veel succes toegewenst met uw inpakmachine.

 

https://www.idepack.nl/gebruikte-verpakkingsmachines/