ABJ Fotografie
Image default
Vervoer en transport

Welk inpakmateriaal is het beste voor mijn producten?

Als u ondernemer bent met een eigen productielijn of u heeft een webshop of fysieke winkel, dan kunt u haast niet heen om de noodzaak jouw producten goed te laten inpakken. Nadat ze zijn gemaakt, moeten ze namelijk nog veilig en zonder risico op schade vervoerd worden. Of de producten moeten goed en strak ingepakt worden, omdat ze rechtstreeks naar uw klanten verzonden worden. Maar hoe kunt u uw producten en materialen goed en veilig inpakken? Welke verpakkingsmaterialen zijn daarvoor tegenwoordig beschikbaar? En welk materiaal is voor u de beste keuze?

Sealfolie & krimpfolie gebruiken

Producten die rechtstreeks van de productielijn in de fabriek komen, worden vaak in dozen ingepakt en via lopende banden naar inpaklocatie gebracht. Daar worden de dozen dan automatisch of handmatig op pallets geladen voor het transport richting klanten, bedrijven of winkels. Om dit transport goed te laten verlopen, wordt vaak PE seal- en krimpfolie gebruikt, die met een sealmachine om de dozen wordt gewikkeld. Het inwikkelen van de dozen via PE seal- en krimpfolie met een sealmachine heeft diverse voordelen als verpakkingswijze. In de eerste plaats zorgt PE seal- en krimpfolie voor een optimale bescherming tijdens het vervoer naar de klant. Pallets met dozen, of ze nu groot of klein zijn, die met een sealmachine zijn ingewikkeld voorkomen dat de dozen vallen en voorkomen dus dat jouw producten beschadigd raken. Een tweede voordeel van wikkelfolie, zeker als het krimpfolie is, is dat uw dozen en producten hiermee goed te beschermen zijn tegen regen. Vaak staan pallets tijdens het in- en/of uitladen van vrachtwagens en pakketbusjes voor een kortere of langere tijd buiten opgesteld. Als het dan regent, kan dit uw producten doorweken en daarmee waardeloos maken. Een wikkelfolie van goede kwaliteit voorkomt dit en zorgt zo dat u veel minder te maken krijgt met schadeproducten of geretourneerde materialen.

Dozen in allerlei soorten en maten

Naast sealfolie en krimpfolie heeft u als producent, ondernemer of webshopeigenaar zeker ook passende dozen nodig om uw producten in te verpakken. Dozen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Het is aan te raden om te kiezen, als dat mogelijk is, voor brievenbusdozen. Dit zijn dozen die door de brievenbus passen en wat de verzending betreft een stuk voordeliger zijn. Maar of dit mogelijk is, hangt natuurlijk af van de grootte van de producten en bestellingen die klanten bij u afnemen. Sterke en betrouwbare dozen gebruiken voor uw producten heeft net als krimpfolie en sealfolie diverse pluspunten. Interessant is, naast de bescherming die dozen bieden, de mogelijkheid om uw dozen te gebruiken om extra reclame mee te maken. Dit kan door uw logo en de naam van uw bedrijf op de dozen te laten printen. Een derde voordeel van verpakkingsdozen is, net als bij wikkelfolie, het gegeven dat dit type verpakkingen relatief voordelig is. Zeker als u ze in grote voorraden opkoopt.

Een sterke tape

Onmisbaar naast het gebruik van folie om uw producten te laten inwikkelen, is ook een goede en krachtige tape, zoals ducttape. Tape zorgt ervoor dat je dozen, spullen en materialen stevig kunt vastplakken, zodat ze niet kunnen beschadigen en dicht bij elkaar blijven. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat u, als ondernemer, voldoende sterke tape op voorraad heeft. Hoe groter er op dit gebied wordt ingekocht, hoe voordeliger u uit bent. Overweeg dus om uw verpakkingsmaterialen in bulkbestellingen te plaatsen, om zo te besparen op de kosten.