ABJ Fotografie
Image default
Vakantie

Het zuiden van Nederland ontdekken

Door alle grote steden die in het noorden van Nederland te vinden zijn, wordt het zuiden vaak over het hoofd gezien. Dit is zonde, want het zuiden van Nederland heeft ook genoeg te bieden aan mooie plekjes, historische architectuur en lekker eten. Het is dus een perfecte plek om een weekendje tot rust te komen in een bed and breakfast in Limburg die je via Bed and Breakfast 4 All kunt boeken. Een van de woorden die het zuiden het best samenvat, is Bourgondisch. Tijdens een bezoek aan Limburg kan je rekenen op lekker eten en lekker drinken. Op een zomerse dag krijg je bijna het gevoel alsof je in Frankrijk bent.

Geniet van een wijnproeverij Een van de plekken waardoor je echt het idee krijgt dat je op vakantie bent in het buitenland, is door een wijnproeverij te bezoeken. Limburg staat bekend als dé provincie van de wijn. In verschillende plekken zijn mooie wijngaarden en lekkere wijnen te vinden, waaronder de plek Vijlen en Torn. Wil je zoveel mogelijk te weten komen over de wijnprovincie tijdens jouw korte bezoek? Kies er dan voor om een wijnroute te volgen. Dit is een wandeling die je langs verschillende wijngaarden brengt. Op iedere plek krijg je weer meer te weten over deze speciale wijnen die op Nederlandse grond worden geproduceerd.

Bezoek de mergelgrotten Het is niet voor niets dat we zeggen dat Limburg zichzelf werkelijk onderscheidt tegenover alle andere provincies. De mergelgrotten is nog een voorbeeld hiervan. Deze grotten zijn in de 19e eeuw uitgegroeid tot een grote toeristenattractie. Tijdens de wereldoorlog werden in deze grotten zelfs grote kunstwerken, waaronder de Nachtwacht, opgeslagen, om ze te beschermen tegen bombardementen en vernieling. De grotten bieden een variatie aan mogelijkheden, het is mogelijk om een wandelende rondleiding te volgen of door de grotten te bezoeken met een mountainbike. De grotten zijn gevuld met sporen van de Franse Revolutie, waaronder altaren, ornamenten en kerken die allemaal intact zijn gebleven.

Geniet van lekker eten Een bezoek aan Limburg is niet compleet zonder lekker eten. Een ding waar Limburg om bekend staat is het bourgondisch eten en drinken. Een wijntje op een terras, lekker lang tafelen met hapjes of een lekker stukje vlaai bij de koffie, het maakt allemaal deel uit van de Limburgse ervaring. Ben jij geen liefhebber van drank? Focus je dan op de lokale producten, zoals de stroop of de lokale vlees en vis.