ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Stickers voor jouw etalageraam? Hier moet je aan denken!

Stickers zijn een populair ontwerpmedium. Waarom? Je kunt ze overal voor gebruiken en je kunt met veelzijdige en gedurfde ontwerpen de aandacht wekken van voorbijgangers en hen naar jouw winkel brengen. Stickers kun je ontwerpen in alle soorten en maten, wat betekent dat ze een sfeervol effect kunnen creëren en jouw merk promoten. Of het nu gaat om tijdelijke of permanente raamdecoratie, de verscheidenheid van toepassingen van stickers is teveel om op te noemen! Om je een goed idee te geven van hoe je stickers voor jouw etalageraam kunt inzetten, laten we je hier kennis maken met enkele van de beste tips voor stickermarketing. 

1. Ken je opties

Raambekledingen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Als je op zoek bent naar raamstickers, dan wil je ervoor zorgen dat je de uitvoering kiest die het beste past in jouw situatie. 

 

Een populaire optie voor wanneer je tijdelijke stickers wilt plakken, is door te kiezen voor de vensterklem: Deze dunne stickerafbeelding kleeft niet aan het raamoppervlak, maar wordt op zijn plaats gehouden door middel van zuiging. Het mooie van vensterklemstickers, is dat ze kunnen worden verplaatst en aangepast. Ideaal voor bedrijven die vaak verhuizen, snel uitbreiden of gebruik maken van regelmatig terugkomende marketingcampagnes.

 

Is er sprake van een blootstelling aan de buitenomgeving, dan kun je het beste kiezen voor stickers met een hoge kleefkracht. Deze zijn in verschillende mate bestand tegen blootstelling aan diverse weersomstandigheden. 

 

Wil je de transparantie van de ramen zo hoog mogelijk houden en het zicht niet minimaliseren, dan kies je voor geperforeerde stickers. Deze fungeren als een transparant oppervlak, zodat je door de ramen van binnenuit het gebouw kunt kijken en toch van buitenaf reclame kunt maken voor geweldige promotie. Geperforeerde stickers worden ook vaak gebruikt voor voertuigreclame om de zichtbaarheid tijdens het rijden te verzekeren. Bovendien zorgen ze ervoor dat in gebouwen dat kamers open kunnen blijven, zodat men naar buiten kan kijken en de waardevolle raamruimte kan benutten.

2. Bepaal vooraf de maat 

Zorg ervoor dat de afmetingen van jouw raamdecoratie overeenkomen met de ruimte waarin deze wordt geplaatst. Hierbij moet je rekening houden met de grootte van de ruimte waarin je ze wilt ophangen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een volledige raamsticker die het frame vult? Zorg er dan voor dat het tot de rand reikt en overeenkomt met de juiste grootte voor een nette, professionele uitstraling.

 

Om welke maat het dan ook gaat, selecteer raamstickers die de aandacht wekken, vooral in combinatie met felle/contrasterende kleuren en belettering!