ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Hoe kom je van vermoeide ogen af?

We kennen het allemaal wel. Je hebt een week slecht geslapen en je oogleden gaan hangen. De oplossing is hier duidelijk: Je hebt rust nodig. Maar wat zijn andere redenen waardoor je oogleden gaan hangen en vermoeid raken? En nog belangrijker, hoe kom je er dan weer van af? Hier lees je een aantal veelvoorkomende oorzaken en oplossingen.

 

Intensief gebruik

Je ogen kunnen op veel manieren vermoeid raken. Je gebruikt je ogen de hele dag en denkt misschien niet aan de intensiteit waarmee je je ogen belast. Sommige bezigheden zijn veel belastender dan andere. Heb je bijvoorbeeld veel achter een scherm gezeten de afgelopen tijd? Of moest je een lange rit maken in de auto? Dan is de kans groot dat je ogen hier vermoeider van worden dan normaal. Je kunt daarom het beste elke twee uur even een pauze van ongeveer 20 minuten nemen. Zorg daarnaast dat er genoeg licht is, hierdoor hoeven je ogen namelijk minder hard te werken.

 

Verkeerde lenzen of bril

Je ogen veranderen meestal door de jaren heen een klein beetje. Wanneer het verschil met je laatste meting groot wordt of maar een oog verandert, kan dit voor een vervelende hoofdpijn zorgen. Deze hoofdpijn wordt veroorzaakt door extra inspanning van je ogen en oogleden. Op den duur kunnen je oogleden hier ook door gaan hangen. Merk je bijvoorbeeld dat je je oogleden samenknijpt wanneer je iets leest of in de verte kijkt? Dan is de sterkte van je bril of lenzen waarschijnlijk de boosdoener en kun je het beste een afspraak gaan maken met je oogarts of opticien.

 

Veroudering

De een heeft er meer last van dan de ander. Wanneer je veel rimpels krijgt en je huid zijn elasticiteit verliest kunnen je oogleden gaan hangen waardoor je ogen extra hard moeten werken om gewoon te kunnen kijken. Een ooglidcorrectie kan hier de oplossing bieden. Het is een kleine medische ingreep die vaak gedaan wordt. Ben je benieuwd naar wat je mogelijkheden zijn? Kijk dan eens op www.ooglid.nl voor meer informatie.

https://ooglid.nl/