ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor een geslaagde picknick

Het is zondag, de zon staat hoog aan de hemel en er waait een lekker briesje. Je besluit je vriendinnen een appje te sturen met de vraag of zij al iets te doen hebben. Je krijgt al snel antwoord terug. Een enkele vriendin heeft al plannen, maar de rest is gewoon beschikbaar. Omdat het erg lekker weer is en je jouw vriendinnen al een tijdje niet meer hebt gezien in verband met school, werk en andere ‘moetjes’, stel je ze voor om een gezellige picknick te houden. Jij wilt de picknick wel organiseren als zij de gezelligheid meebrengen. Afgesproken! Om ervoor te zorgen dat jouw picknick een succes wordt, hebben we hieronder drie handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Zoek een goede locatie voor jouw picknick

Een zeer belangrijk onderdeel van een geslaagde picknick is de locatie. Je wilt ergens rustig met je vriendinnen op een grasveldje kunnen zitten, zonder voetballende kinderen die je picknick verstoren. Kies het liefst een plekje ergens in de schaduw. Zeker wanneer je een erg lichte huid hebt, verbrand je snel wanneer je open en bloot in de volle zon zit. Ook goed om rekening mee te houden: de eventuele aanwezigheid van (openbare) toiletten.

2. Stel een lijstje op met alles wat je mee moet nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Stel daarom een lijstje op met alles wat je mee moet nemen. Uiteraard neem je verschillende lekkere hapjes, broodjes en drankjes mee. Hoe leuk het ook mag lijken om alles in een grote picknickmand te stoppen, kun je bij warm weer het eten en drinken het beste in een koeltas vervoeren met daarin bevroren koelelementen. Zo blijven jouw gesmeerde broodjes en dergelijke lekker vers. 

Vergeet ook niet het picknickkleed, een zonnebril, wat zonnebrandcrème en enkele wegwerpbekertjes en/of disposable wijnglazen waar je de drankjes in kunt schenken. Tot slot zou je eventueel nog een muziekboxje mee kunnen nemen en een leuk gezelschapsspel. Alles voor een geslaagde picknick!

3. Vergeet niet te genieten!

Wanneer je een picknick organiseert kun je zo bezig zijn met iedereen het naar de zin maken, dat je helemaal vergeet om zelf te genieten. Vergeet dan ook zeker niet om zelf eens achterover te leunen, te ontspannen, zodat ook jij kunt genieten van de picknick en het gezelschap.

https://disposabledirect.nl/