ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Hoe kun je je werknemers motiveren?

Om binnen je organisatie medewerkers een goede werkplek te kunnen bieden is het belangrijk om naar hen te luisteren Als je naar hen wensen luistert dan vind je de sleutel tot gemotiveerder en productiever personeel. Dit kun je doen door met hen in gesprek te gaan, de 16 types persoonlijkheidstest uit te voeren of bijvoorbeeld door maandelijkse vergaderingen in te plannen. Op welke aspecten je moet letten om je medewerkers beter te leren kennen en daarbij te motiveren, lees je in dit artikel.

Werksfeer

Het werk is iets waar je iedere werkdag naartoe moet of mee bezig moet zijn. Als motivatie is het dan ook heel belangrijk dat er plezier is in het werk en dat de werksfeer goed is. Een goede werksfeer betekent dat er op een professionele, prettige en fatsoenlijke manier met elkaar wordt omgegaan binnen het bedrijf. Wanneer er een slechte of negatieve werksfeer is, dan ontstaat er meer ziekteverzuim en demotivatie bij medewerkers. De 16 types persoonlijkheidstest uitvoeren bij het personeel of het in gesprek gaan met medewerkers kan een inzicht geven in wat men belangrijk vindt als het gaat om de werksfeer binnen de organisatie.

Teamactiviteiten

Een ander belangrijk aspect als het gaat om het motiveren van werknemers is samenwerking. Naast dat dit van belang is voor de organisatie, versterkt dit de band en de positiviteit tussen medewerkers. Het uitvoeren van teamactiviteiten zorgt dus ook voor een goede band binnen het team. Om voor ieder wat wils te bieden kun je zowel sportieve, gezellige en leerzame teamuitjes gaan doen.

Leer de werknemer kennen

Iedereen is anders en dus ook iedere werknemer zal anders gemotiveerd raken. De 16 types persoonlijkheidstest uitvoeren bij een werknemer kan een profiel maken van een werknemer, waarin eigenschappen en kenmerken van hem of haar naar voren komen. Dit zorgt ervoor dat je je medewerker leert kennen en weet hoe je hem of haar kunt motiveren.

https://www.testgroup.nl/de-16-types-persoonlijkheidstest/