ABJ Fotografie
Image default
Electronica en Computers

De positieve invloed van robots op duurzaamheid: bezoek dit technologie museum in Amsterdam

Als mensen is het onze verantwoordelijkheid om voor onze planeet te zorgen en alles te doen wat in ons vermogen ligt om er voor toekomstige generaties een betere leefomgeving van te maken. 

Alle kleine stappen die we kunnen nemen om ons milieu te beschermen en klimaatverandering tegen te gaan, moeten nu worden genomen voordat het te laat is. Investeren in de ontwikkeling van robots die ons milieu ondersteunen moet voorop staan bij de inspanningen op het gebied van robotica. Bezoek dit technologie museum in Amsterdam

Hieronder zijn slechts enkele van de manieren waarop robots worden gebruikt om te helpen de klimaatverandering te bestrijden.

Bomen planten

Een bedrijf heeft de Growbot die bomen plant met een snelheid van 10 keer sneller dan een mens kan ontwikkelen. Het proces van het planten van deze bomen kost ook ongeveer de helft van wat het kost om een boom te planten zonder de robot. De Growbot plant volgroeide bomen in plaats van zaden, zodat deze een grotere kans hebben om te overleven op hun nieuwe locatie. 

Het planten van meer bomen op onze planeet is essentieel om de koolstofdioxide in de lucht te helpen verminderen. Meer bomen verbeteren onze luchtkwaliteit, doordat ze de schadelijke kooldioxide opnemen en omzetten in gezonde zuurstof die we kunnen inademen. 

Watervervuiling eten

De universiteit van Bristol heeft de “Row-bot” ontwikkeld om hun inspanningen ter ondersteuning van de klimaatverandering te verbeteren. De Row-bot zwemt rond in de oceaan en verteert de vervuiling die zich in het water bevindt en zet die om in energie die de motor van de boot kan aandrijven. 

Jonathan Rossiter, de gastheer van een TED Talk voor de Row-bot, suggereerde dat deze technologie zou kunnen helpen om de negatieve effecten van tankers die hun olietanks in de oceaan spoelen te verminderen. Hij merkte ook op dat het zou kunnen helpen om de impact te verminderen van chemicaliën die in rivieren worden gespoeld en uiteindelijk in de oceanen terechtkomen. Deze technologie is nog maar het begin van iets dat zeer invloedrijk en inspirerend kan zijn bij het creëren van andere duurzame ideeën.

Schone wateren

We hebben allemaal de gruwelijke beelden gezien van het gevaar waarin het zeeleven terechtkomt wanneer wij, als collectieve samenleving, niet voorzichtig zijn met ons afval. Eén bedrijf, Urban Rivers, heeft van het schoonmaken van de wateren hun missie gemaakt. Zij hebben een vuilnisrobot ontwikkeld die langs de Chicago rivier drijft om de waterweg schoon te houden. 

Ze merkten de noodzaak van het schoonmaken van de rivier toen ze drijvende moerassen en een stadstuin installeerden en er steeds afval tussen de planten bleef steken. In plaats van er elke dag iemand op uit te sturen om het schoon te maken, besloten ze een robot te ontwikkelen die de planten schoonhoudt en voorkomt dat de dieren het schadelijke afval per ongeluk binnenkrijgen. 

Dit is slechts één manier waarop robotica heeft geholpen om ons water schoon te houden, en dit idee kan verder worden uitgebreid om op grotere schaal te helpen.

Robots maken recyclen eenvoudiger/efficiënter

Consumenten van gerecycleerde materialen zoals plastic, papier, metaal en hout schroot hebben eisen en specificaties waaraan hun gerecycleerde materialen moeten voldoen om hun goederen op een consistente en veilige manier te produceren. Veel van dit soort consumenten willen slechts één specifiek gerecycleerd materiaal, dus willen ze dat de inzameling van het gespecificeerde materiaal zo bronscheidend mogelijk gebeurt. 

Recyclingbedrijven proberen aan de volume behoeften van hun klanten te voldoen, maar komen te kort als ze alleen gerichte inzamelmethoden gebruiken. Dit is waar robotica om de hoek komt kijken, in combinatie met kunstmatige intelligentie (AI) en machine-leren.

De robots/machines leren gerecycleerde producten te sorteren in categorieën, afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Er is in dit geautomatiseerde proces geïnvesteerd om de kwaliteit en de nauwkeurigheid van de verzonden gerecycleerde materialen te verbeteren en om de arbeidskosten op de sorteerlijn te verminderen. 

Bedrijven maken gebruik van AI-gebaseerde technologieën om de verontreinigingsgraad op een efficiëntere manier te verlagen. Sommige robots kunnen ongeveer 2.000 correcte materiaalkeuzes per uur maken in vergelijking met mensen die ongeveer 800 keuzes per uur maken. Neem een kijkje bij dit robot museum in Amsterdam.

http://jetbrainstechlab.com