ABJ Fotografie
Image default
Woningen

Huis kopen, tips voor de bezichtiging!

Het kopen van een huis

De aanschaf van een woning is een belangrijke stap. Het kopen van een huis is immers een grote, financiële uitgave. Daarnaast is de kans groot, dat je er na aankoop vele jaren zult blijven wonen. Stel, hebt een huis gezien, dat ook nog eens binnen jouw te besteden budget valt, maar hoe nu verder. Het is raadzaam je op voorhand te verdiepen in de belangrijkste onderwerpen, waar het gaat om de aanschaf van een huis. Kom beslagen ten ijs en zorg dat je aankoop geen miskoop wordt. Een makelaar Utrecht weet als geen ander, hoe het met de woningmarkt gesteld is.

 

Waar op letten bij een bezichtiging

Het moment waarop de bezichtiging plaatsvindt, is iets waar jij ook invloed op kunt uitoefenen. Probeer de bezichtiging overdag te laten plaatsvinden, eventueel met een makelaar Utrecht in de arm. Op deze manier heb je een goed beeld van de buurt en het te bezichtigen huis. Je kunt je daarbij een aantal vragen stellen:

  • Hoe is de staat van de gevel
  • Is de dakgoot in goede staat
  • Zitten de kozijnen strak in de verf
  • Ligt het straatwerk er goed in

Op deze manier kun je de buitenkant van de woning al redelijk goed beoordelen. Eenmaal binnen dien je aandacht te schenken aan het volgende:

  • vochtplekken op plafonds
  • is er sprake van zwam (schimmel) in de kruipruimte
  • hoe staat het met het hang- en sluitwerk
  • is het huis ruim genoeg
  • wat is de staat van kitranden in de badkamer
  • werken alle apparaten naar behoren

Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden. Om een goed beeld te krijgen van het huis dat je gaat bezichtigen is het over het algemeen aan te bevelen, je ogen goed de kost te geven en alle wanden en plafonds goed te inspecteren. Zo kun je een goed beeld krijgen van de staat waarin de woning verkeert. Waar het de kruipruimte betreft is het heel belangrijk om te weten of er zwam (schimmel) aanwezig is. Dit kan jou namelijk een hoop geld kosten, indien je dat moet laten herstellen. Gedegen onderzoek naar de staat van een woning is iets dat jij zelf zult moeten doen. Vraag tijdens de bezichtiging of er sprake is van gebreken of achterstallig onderhoud. Om echt een goed beeld te krijgen van de actuele staat van de woning, is het raadzaam een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Dit kost je veelal een paar honderd euro, maar kan je tienduizenden euro’s besparen.

 

Aankoopmakelaar inschakelen

Heb je een Aankoopmakelaar Utrecht in de arm genomen dan hoef jij je geen zorgen te maken. Deze heeft veel kennis van zaken en de Aankoopmakelaar Utrecht zal jou van gedegen advies voorzien omtrent de staat van de woning. Hierdoor kun jij het huis van je dromen kopen en weet je zeker dat het huis bouwkundig in goede staat is. Misschien kun jij vragen of je tijdens de bezichtiging een aantal foto’s mag maken. Je bent op het moment van de bezichtiging vaak zo in beslag genomen door alles wat je te zien krijgt, dat je later een groot deel van de details alweer kwijt bent. Op zoek naar een aankoopmakelaar? Kijk dan eens op onze website!

 

https://makelaar-utrecht.nu/