ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Welke soort cv-ketel moet ik aanschaffen?

Een centrale verwarming zorgt ervoor dat het huis verwarmd wordt door warm water door buizen door het huis heen te laten lopen. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende cv ketels met elk zijn eigen voor- en nadelen. Zo heb je ketels die werken op gas, de hoog rendement ketel, de ultra hoog rendement ketel, de LTV ketel en de hoog rendement elektriciteit ketel. Elke ketel werkt op verschillende soorten energie en is daarmee uniek op zijn eigen manier. In dit artikel wordt uitgelegd welke cv ketel het beste in jouw woning past. Voor meer informatie kunt u ook naar onze website gaan.

 

Welke soort cv-ketels zijn er?

Het grootste verschil tussen de verschillende cv-ketels is het rendement. Hiermee wordt het warmte percentage bedoeld dat niet verloren gaat in het warmteproces. Een simpele cv-ketel heeft ongeveer een rendement van 80 procent, dit betekent dat er 20 procent van de warmte verloren gaat. Deze cv-ketels mogen tegenwoordig niet meer gemaakt worden aangezien het niet duurzaam is om zo’n groot percentage aan warmte te verliezen. Cv-ketels hebben deze dagen een veel hoger rendement en deze gaan we op een rijtje zetten. loodgieter Amstelveen kan deze cv-ketels allemaal op uw wensen installeren.

 

Verbeterd rendement ketel

Een VR ketel is enorm zuinige ketel doordat hij 90 procent van de energie omzet in warmte. Er gaat dus slechts 10 procent van de warmte verloren waardoor het een grote verbetering is ten opzichte van de simpele cv-ketel. Voor deze ketel heeft u geen condens afvoer nodig, wanneer deze dus niet aanwezig is in de woning is deze keuze het voordeligste.

 

Hoog rendement ketel

De HR ketel is de populairste ketel van alle cv-ketels. Dit komt omdat deze ketel meer dan 100 procent van de energie omzet in warmte. Het enige nadeel van deze ketel is het feit dat er een condens afvoer nodig is. Doordat er meer dan 100 procent wordt omgezet in warmte is er dus een overschot aan condens wat via een afvoer afgevoerd moet worden. Dit moet wel aanwezig zijn in de woning.

 

Hoog rendement elektriciteit ketel

Een HRE ketel heeft één groot voordeel, hij wekt namelijk naast warmte ook elektriciteit op. Op deze manier kan er ook elektriciteit gewonnen worden door het aanschaffen van een cv-ketel. Deze ketel is ook enorm zuinig, het is daarmee een duurzaam product. Het is overigens wel een duurdere ketel om aan te schaffen maar door de voordelen en de duurzaamheid gaat hij wel lang mee.

 

Ultra hoog rendement ketel

Een UHR is een nog duurzamere variant van de HRE ketel. Deze ketel kan de temperaturen aansturen door middel van een warmtepomp, hierdoor kan het hoge rendement op een goede manier gehaald worden. De warmtepomp haalt informatie uit de temperatuurverschillen in en om het huis.

 

Keuzes die afhangen van de behoeftes

Een soloketel of combiketel?

Wanneer u een groot huis bezit en daarbij op meerdere plekken in het huis op hetzelfde tijdstip warm water wil hebben is een combi ketel enorm handig. Een solo ketel kan namelijk niet op twee plekken tegelijkertijd warm water heen sturen, dit is alleen mogelijk wanneer u een boiler aan zou schaffen. Door de aankoop van een combi ketel zit een boiler al in de ketel verwerkt. Dit neemt niet alleen minder ruimte in beslag maar is ook voordeliger op lange termijn. Loodgietersbedrijf Amstelveen installeert deze combiketel met gemak.

 

Een open of gesloten ketel?

Tijdens het proces van gas verbranden is lucht nodig. De cv-ketel moet deze lucht ergens vandaan halen. Als u een open ketel aanschaft haalt de cv-ketel de lucht uit de ruimte waar de installatie hangt. Bij een gesloten ketel haalt de cv-ketel de lucht buiten uw woning zelf. Loodgieter Amstelveen kan deze verschillende opties ook uitgebreid nog een keer aan u uitleggen en voor elke uitzonderlijke situatie een plan maken.

https://loodgieter-amstelveen.nu/