ABJ Fotografie
Image default
Dieren

Huisdier kwaaltjes, zo kom je er vanaf

Huisdieren hebben net zoals de mensen helaas ook wel eens last van kwaaltjes. Het is alleen iets moeilijker te ontdekken wat er precies aan de hand is. Ze kunnen namelijk niet even zeggen waar ze last van hebben. Er zijn wel symptomen waaraan je kunt herkennen dat er iets mis is.

 

Wat zijn deze symptomen?

 

We zullen in dit geval een kat als voorbeeld nemen. Katten zijn over het algemeen drukke dieren, maar ook dat verschilt per kat natuurlijk. Jij als baasje weet het beste hoe je kat zich meestal gedraagt. Is dit gedrag plotseling anders dan normaal en blijft dit aanhouden? Dan zou het kunnen betekenen dat er iets mis is.

 

Drukke katten die ineens niet meer vooruit te branden zijn bijvoorbeeld, maar ook lichamelijke kwaaltjes zoals ineens constant geluiden maken kunnen aanleiding zijn voor verder onderzoek. Op blijhuisdier.nl in de blog staan een hoop artikelen waar je kunt lezen over de verschillende kwaaltjes.

 

Bij het braken van je kat bijvoorbeeld zou het goed te maken kunnen hebben met iets dat je kat gegeten heeft. Katten zijn namelijk jagers en steken daarom van alles in hun bek. In het artikel kat geeft over wordt hier verder op ingegaan. Hiermee moet het duidelijk worden hoe je de misselijkheid bij je kat kan verhelpen.

 

Haarballen zijn heel normaal en dit lijkt erg op braken. Houdt dit echter langer aan dan is het verstandig toch een dierenarts te raadplegen. Je wilt er niet achteraf achter komen dat er toch iets anders aan de hand was. Dan is het helaas vaak al te laat.

 

Geneesmiddelen voor katten zijn niet altijd nodig. Vaak kom je een heel eind met schoon drinkwater en goed voedsel. Wissel dit ook eens af om te kijken of er misschien iets met het voer aan de hand is. Als je kat misselijk is kun je beter even geen snacks geven, ook al is het natuurlijk heel verleidelijk om je kat blij te maken. De gezondheid gaat echter altijd voor.