ABJ Fotografie
Image default
Dieren

Chip hond registreren: voldoe aan de voorwaarden

De regelgeving rondom honden en katten verandert voortdurend. Nieuwe honden moeten bijvoorbeeld altijd geregistreerd worden in een databank, daarom zijn alle viervoeters voorzien van een chip met een bijbehorend nummer. De chip van de hond registreren is daarom één van de handelingen die je uit moet voeren als je de viervoeter in huis haalt. Het is goed om te weten hoe je dit moet doen en waar je allemaal op moet letten. Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan en aan alle voorwaarden kunt voldoen.

Verplicht de chip van de hond registreren 

De chip van de hond registreren is verplicht voor iedereen die een viervoeter aanschaft. De fokkers en stichtingen moeten er daarom voor zorgen dat de dieren altijd van zo’n chip zijn voorzien. De dierenarts plaatst de chip aan de linkerkant van de nek, waar de schouder zich bevindt. De hond heeft hier geen last van. Aan de chip zit een nummer gekoppeld. Dit nummer kun je terugvinden in het paspoort en registreren in een databank. Het is dus een uniek nummer waarmee jouw hond geïdentificeerd kan worden als deze wegloopt. De chip hond registratie moet daarom binnen enkele dagen na het in huis halen van de hond gebeuren.

De stappen snel doorlopen 

De chip van de hond registreren is dus heel eenvoudig. Je vult het chipnummer in, geeft aan om wat voor hond het gaat en daarna vul je jouw persoonsgegevens in. Dit zorgt ervoor dat de viervoeter altijd aan jou gekoppeld is. Door de stappen goed te doorlopen weet je zeker dat de hond goed in het systeem komt te staan en je jouw huisdier altijd terug kunt vinden. Aan de hand van de safe code kun je in de toekomst de gegevens wijzigingen bij de verkoop of tijdens een verhuizing, zodat de informatie altijd up-to-date blijft.

 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/