ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Hypotheekinformatie

Je koopt geen woning op basis van een enkele bezichtiging. Vanwege de hoogte van de investering wil je gewoon zoveel mogelijk informatie inwinnen voor je beslist of duurzaam wonen ook voor jou eindelijk een feit wordt. Informatie inwinnen was nooit eerder zo gemakkelijk. Door via kadastralekaart.com een rapport met hypotheekinformatie te downloaden bijvoorbeeld, zoals er heel veel meer via genoemde website te downloaden is. Nooit eerder was het zo gemakkelijk om aan informatie te komen, informatie die jou bovendien helpt om de beste beslissing te nemen.

Hoe meer betrouwbare informatie je hebt, hoe beter

Je hebt een huis al eens gezien van buiten en plant een bezichtiging. Je rijdt nog eens langs, en nog een keer. Je rijdt eens door de buurt en vormt je zo meer en meer een beeld van het duurzame huis en de omgeving. Maar dat is nog niet genoeg. Je wilt meer betrouwbare informatie. Welnu, die kun je krijgen. Ga naar kadastralekaart.com en download bijvoorbeeld luchtfoto’s waarop de grenzen van het perceel zeer nauwkeurig in beeld worden gebracht, zoals je die ook van de omliggende percelen prima in beeld krijgt.

Informatie over hypotheekrente, hypotheekhouders en datum van inschrijving

Voor nog geen tientje download je ook relevante hypotheekinformatie. Je krijgt dan bijvoorbeeld de namen van de hypotheekhouders en de datum van inschrijving. Je krijgt inzicht in zakelijke rechten en de hoofdsom of het bedrag van inschrijving of beslaglegging. Ook word je inzicht geboden wat betreft de hypotheekrente. Het is informatie die je helpt bij het nemen van de goede beslissing. Investeren in een huis is niet zomaar iets. Via de actuele, door het kadaster geleverde informatie, krijg je beter inzicht in de werkelijke situatie over het huis waardoor je een nóg betere beslissing kunt nemen. Want een huis koop je niet zomaar even. Helemaal niet als je echt duurzaam wilt gaan wonen.