ABJ Fotografie
Image default
Zakelijk

Meer productiviteit door variatie van de werkhouding

Wie als werkgever meer productiviteit van de werknemers wenst, moet zorgen voor een variabele werkhouding. Wie kan wisselen tussen staan en zitten doet meer op een dag. Staand werken is een belangrijke optie. Zeker ook omdat 43 procent van de werknemers in Europa staand werkt en dit ook echt aan te bevelen is. Dat zijn uitkomsten van internationale onderzoeken. Zo is bijvoorbeeld alleen de reikwijdte al flink groter op deze wijze. Met alle voordelen die daarbij komen kijken. Dit zorgt bijvoorbeeld voor minder blessures en meer activiteit op de werkvloer. Een goede reden om de opties van Moonen Import Export te bekijken.

Het voordeel van afwisselen

Het belangrijkste voordeel dat een elektrisch bureau biedt is dat er veel afgewisseld kan worden. Dit is belangrijk voor de fysieke gezondheid. Wanneer het gaat over gezondheid dan wordt bijvoorbeeld vaak op hart- en vaatziekten gewezen of wordt diabetes aangehaald. Het is echter vooral ook zo dat er allerlei fysieke problemen van onjuiste houdingen kunnen komen. Zitten is hier een belangrijke factor in. Door regelmatig te kunnen gaan staan is dit probleem zeer gemakkelijk tegen te gaan. Juist ook omdat de ideale zithouding zeer lastig te bewerkstelligen is op de werkvloer. Dit werkt dan veel beter.

De eigen werkplek

Ook een elektrisch hoekbureau kan op meerdere manieren van waarde zijn. In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk om de eigen werkplek. Hier wordt op kantoor natuurlijk de meeste tijd aan doorgebracht. Wanneer hier regelmatig kan worden afgewisseld, dan kan dat al heel veel goeds doen. Het is volgens onderzoeken zo dat driekwart van de werkdag op kantoor achter het bureau zittend wordt doorgebracht. Dit is vooral in Nederland een groot probleem. In andere Europese landen zijn deze aantallen nog wel lager. Kunnen wisselen en een staande houding aannemen, lost dit al in grote mate op voor veel werknemers.

In specifieke situaties

Daarnaast wordt in verschillende onderzoeken ook gewezen op de toepassing van specifieke situaties. Zo wordt vaak gewezen op de mogelijkheden om de werknemer meer te laten lopen. Bijvoorbeeld door prullenbakken of kopieerapparaten in andere ruimtes te plaatsen. Ook kan het over een hele andere boeg gegooid worden. Bijvoorbeeld door vergaderingen staand te houden. Dit is een trend die veel waarde lijkt te hebben. Juist ook door de bewezen positieve effecten op de productiviteit van staan. Dit is dan ook precies de reden om hiervoor te willen kiezen. Een goed bureau maakt dit dan bovendien ook een flink stuk gemakkelijker maar als er dan gezeten moet worden zorg dan a.u.b. dat de werknemers op een goede ergonomische bureaustoel zitten.

https://www.moonenimportexport.nl