ABJ Fotografie
Image default
Zakelijk

Meer rendement uit uw geld halen met obligaties IFH-Holding

Waarom investeren in obligaties zinvol is

Wanneer u over spaargeld beschikt en dit op een gewone spaarrekening staat, levert u dat momenteel nauwelijks rendement op. Sterker nog, onder aan de streep kan het zelf verlies opleveren. Gelukkig is er een andere manier om uw geld te laten renderen, bijvoorbeeld door het investeren in obligaties van IFH-Holding. Bij het beleggen in obligaties leent u geld uit aan een bedrijf, een onderneming of de overheid. In ruil hiervoor ontvangt u in de vorm van een couponbetaling rente. Dit kan een vaste of een variabele rente zijn. Dit verschilt per geval. In het algemeen geldt dat hoe hoger de rente is, hoe meer risico dat u loopt. Een obligatie is dus een schuldbewijs dat door het bedrijf, de onderneming of de overheid is uitgegeven. De rente die gedurende de looptijd van de obligatie wordt uitbetaald, heet couponrente en is de rente over het geld dat u heeft uitgeleend. De koersen van obligaties kunnen schommelen, waardoor u mogelijk een hoger rendement kunt behalen. Doorgaans ligt het rendement rond de vijf procent. Hoewel de couponrente vaststaat, geldt dat dus niet voor het te behalen rendement.

 

 

De koers van obligaties

Obligaties kunnen op de markt worden verhandeld. Daarom kan de koers boven maar ook beneden de nominale waarde te liggen komen. De koers van een obligatie wordt meestal bepaald door de kredietwaardigheid, de rente en de looptijd. Zo zal bij een stijgende kredietwaardigheid de waarde van de obligatie toenemen. Hoe korter de looptijd van een obligatie, hoe geringer de kans op een faillissement, hetgeen een koersstijging betekent.

 

Weinig risico

Omdat de Nederlandse Overheid sterk aanwezig is bij de handel in obligaties, is het risico dat u bij het investeren in obligaties loopt maar minimaal. De kans dat de overheid failliet gaat is natuurlijk nihil. Daar tegenover staat dat de couponrente wat lager is maar dat u uw inleg niet zult kwijtraken.

 

Zekerheid

De overheid of het bedrijf dat de obligaties heeft uitgegeven, heeft de verplichting heeft om de obligaties aan het einde van de looptijd tegen de nominale waarde af te lossen. Hierdoor heeft u de garantie dat u het ingelegde geld voor 100% terug zult ontvangen. Dit geldt helaas niet wanneer het bedrijf failliet zou gaan.

 

Vaste looptijd

Obligaties hebben meestal een vaste looptijd van vijf, tien of 15 jaar. Zo weet u exact waar u aan toe bent. Op de bij u bekende einddatum wordt het door u het ingelegde geld, vermeerderd met (eventuele) winst terugbetaald.

 

In eigen beheer of uitbesteden

Obligaties kopen en dus beleggen, kan in vergelijking met sparen op een spaarrekening erg lucratief zijn. Wanneer u voldoende kennis van zaken over beleggen heeft, kunt u zelf obligaties kopen en zo uw beleggingsportefeuille samenstellen. Wanneer u echter over weinig tijd en beperkte kennis beschikt kunt u individueel vermogensbeheer overwegen. Een beleggingsfirma of belegger beheert uw vermogen en regelt alles voor u. Tussentijds wordt u op de hoogte van de gang van zaken gehouden.

 

https://ifh-holding.nl/

Gerelateerde artikelen

Nieuw product promoten? Zo doe je dat!

Doos op maat

Een airconditioning kopen voor op kantoor, waar op letten?