ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Een stinkende riolering in huis, enorm vervelend! Maar waar komt het vandaan?

Wanneer u een rioollucht in huis ervaart dan kan dit enorm vervelend zijn. Het zorgt voor een enorme overlast aan stank, en dit zorgt ervoor dat u niet met een lekker gevoel in huis rondloopt iedere keer wanneer u dit ruikt. Het zorgt niet enkel voor stankoverlast, vaak zorgt het ook voor hoofdpijn en een onhygiënisch gevoel. Dit kan op zijn beurt ook weer zorgen voor vervelende gevolgen. Om hier vanaf te kunnen komen is het openen van ramen en deuren vaak het eerste wat u doet. Echter, dit is bij lange na niet voldoende. Dit komt omdat u hiermee de kern van het probleem niet aanpakt. In dit artikel nemen we met u door hoe een stinkende rioleren wordt veroorzaakt in de meeste gevallen, hoe u het probleem opspoort en hoe u zorgt voor een passende oplossing.

 

Hoe wordt een rioollucht in huis veroorzaakt?

De oorzaak van een rioollucht in huis kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een rioollucht kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een lekkage, een verstopping of andere externe factoren. De meest voorkomende oorzaken zijn de volgende:

  • Een afvoer die verstopt zit, hierdoor kan de afvoer moeilijker of niet ontluchten. Het kan er ook voor zorgen dat de geur van de waterafvoer blijft hangen. Wat nog vervelender is aan deze oorzaak, is dat de sanitaire voorzieningen binnenshuis even niet meer gebruikt kunnen worden.
  • Het komt ook wel eens voor dat het riool verstopt zit, de lucht wordt dan veroorzaakt door een factor buiten uw macht om, het heeft dan niets te maken met de woning zelf. Vaak hebben de buren dan ook last van stankoverlast. Ga dit eens na bij andere beuren om te zien of zij hetzelfde probleem ervaren. Het beste wat u dan kunt doen is de gemeente bellen.
  • Ook een lekkage kan de oorzaak zijn van een stanklucht. Het water en de lucht uit de afvoer kunnen dan zelfs in de woning komen, dit veroorzaakt waterschade.
  • Soms kan het stankslot droog komen te staan wanneer de afvoer lang niet wordt gebruikt. Hierdoor komt de lucht zonder enige hinder naar boven.
  • De riolering kan ook beschadigd zijn, dan is het zaak om snel mogelijk de problemen te laten oplossen. De oorzaken zijn vaak een foutieve aanleg of een verzakking.
  • Het is noodzakelijk dat een afvoer goed kan ontluchten, wanneer de pijp die dit regelt, gevestigd op het dak, verstopt zit of de aansluiting is niet meer goed, dan kan de rioleringslucht het huis binnendringen.

 

Hoe het probleem opsporen en oplossen?

Het belangrijkste om het probleem op te kunnen sporen, is om te kijken waar de stank vandaan komt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten of het de afvoer is, de gootsteen of het doucheputje. Wanneer de afvoer stinkt dan is het bijvoorbeeld een goed idee om de kraan even te laten lopen, omdat het stankslot droogstaat. Wanneer de gootsteen stinkt dan is verstopping meestal de oorzaak, bij het doucheputje exact hetzelfde. Echter, dan zit het probleem in een ander gedeelte van het leiding netwerk. Soms kunnen problemen simpelweg worden opgelost met middelen als Soda of ander ontstoppingsmiddel. Dit kunt u eerst proberen. Soms liggen problemen echter iets gecompliceerder en is een geavanceerdere methode vereist. Het wordt dan sterk afgeraden om zelf actie te ondernemen zonder enig bewustzijn van wat u doet. In gevallen van verstopping of andere problemen die u zelf niet zo makkelijk kunt oplossen is het handig om een loodgieter Amstelveen te bellen. Een loodgietersbedrijf Amstelveen kan u makkelijker helpen om een probleem gerelateerd aan een stanklucht met alle oorzaken van dien op te lossen. Bent u nog op zoek naar een loodgietersbedrijf Amstelveen? Neemt u dan eens een kijkje op: loodgieteramstelveen.nu, uw best mogelijke keus op het gebied van een loodgieter Amstelveen.

https://loodgieter-amstelveen.nu/