ABJ Fotografie
Image default
Dienstverlening

Met TENS kiest u voor een veilige pijnbestrijding tijdens het bevallen

U bent zwanger, gefeliciteerd! U gaat een leuke periode tegemoet, straks kunt u heerlijk genieten van uw nieuwe wondertje. Maar voordat het zover is moet u eerst nog door de bevalling heen. U heeft waarschijnlijk al meerdere verhalen gehoord van vrouwen om u heen die al zijn bevallen.

Voor elke vrouw is de bevalling anders maar toch wel iedereen ervaart pijn tijdens de bevalling. Deze pijn wordt veroorzaakt door weeën tijdens de ontsluitingsfase en de uitdrijvingsfase. Door de weeën wordt ruimte gemaakt zodat de baby geboren kan worden. Tijdens de weeën maakt het lichaam endorfine aan, de lichaamseigen pijnstilling. Maar niet voor iedereen is dit voldoende. Daarom is het handig om, voordat u gaat bevallen, te weten welke vormen van pijnbestrijding tijdens de bevalling er allemaal zijn.

In het ziekenhuis zijn er meerdere medicamenteuze mogelijkheden om de pijn te bestrijden. U kunt onder andere kiezen uit:

  • Injecties met Pethidine. De injectie wordt gezet in uw bovenbeen of bil. Deze pijnbestrijding werkt binnen 15 minuten en is 2 tot 4 uur werkzaam.
  • Een infuus met Remifentanil. Het infuus zit vast aan een pompje met een drukknop waardoor u de hoeveelheid pijnmedicatie zelf kunt bepalen. Binnen 1 minuut is het effect merkbaar.
  • Ruggenprik. Via een prik in de rug wordt een pijnstillende vloeistof ingebracht. Binnen een kwartier is de ruggenprik ingewerkt.  

Het nadeel van deze pijnbestrijding methodes is dat er altijd een risico is voor moeder en kind. Daarom kunnen deze vormen van pijnbestrijding alleen in het ziekenhuis gegeven worden. Moeder en kind worden vanaf het toedienen van de pijnbestrijding steeds in de gaten gehouden via bewakingsapparatuur. De hartslag, ademhaling en bloeddruk wordt hierbij goed gecontroleerd.

De perfecte ondersteuning tijdens de bevalling

Wanneer u graag gebruik wilt maken van pijnbestrijding tijdens de bevalling maar de nadelige bijwerkingen niet zo ziet zitten is er nog een andere manier. U kunt gebruik maken van het geboortetens apparaat.

Met dit TENS apparaat geeft u uzelf kleine stroomstootjes, waarbij u zelf de frequentie en de hoeveelheid van de stroomstootjes kunt bepalen. Het kleine apparaat kunt u namelijk zelf bedienen. De stroomstootjes worden gegeven via elektroden, die op uw rug geplakt zijn. Elk stroomstootje geeft een tintelend of prikkelend gevoel. Door de stroomstootjes maakt het lichaam extra endorfine aan en ervaart u minder pijn.

De stroomstootjes zijn volkomen veilig voor u en uw baby en er zijn geen bijwerkingen.

 

https://www.mammatens.nl/