ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Nieuwe vormen van diefstal

Steeds meer komt digitale diefstal in het nieuws. Het is allemaal zo makkelijk, digitaal alles regelen en doen, maar er komen ook nadelen bij kijken. Zo is er ook steeds sprake van digitale diefstal. En dat kan echt in alle soorten vormen die je maar kunt bedenken. Benieuwd naar de nieuwe vormen van diefstal? Lees het hier.

Diefstal nem nieuws

In een bericht met nem nieuws kun je bijvoorbeeld lezen over een diefstal van NEM. Dat is bijzonder nem nieuws, want NEM is een unieke zelfstandige blockchain met een eigen cryptocurency genaamd XEM. NEM is een ontzettend populaire valuta omdat het bijvoorbeeld geen hoge energiekosten heeft en er geen dure hardware nodig is. Twee jaar geleden werd er ongeveer 530 miljoen aan NEM gestolen. Nu zijn hiervoor echter twee verdachten opgepakt.

Keyles autokey

Digitale diefstal kan niet alleen zoals aangegeven in het nem nieuws. De autosleutels waarmee je zonder sleutel de deur van de auto kunt openen, zijn ook vaak inbraakgevoeliger. Als twee dieven samenwerken kunnen ze zo mogelijk jou de auto ontgrendelen. Dit gaat dan als volgt: de ene persoon belt aan en heeft een apparaat bij zich. Dit apparaat onderschept het signaal dat van de auto dat naar de autosleutel gaat. Vervolgens staat de andere dief bij de auto en die kan het versterkt doorgestuurde signaal opvangen met een ander apparaat en dan de auto openen en starten… Weg auto….

Skimming

Dit is al een wat oudere techniek. Zo wordt er vaak nog gefraudeerd met betaalpassen. Wat er gebeurd is dat er een kopie wordt gemaakt van je pinpas. Dit kan bijvoorbeeld met een opzet stuk dat bevestigd wordt op een betaalautomaat. Dit opzetstuk leest de magneetstrip van de betaalpas. Vervolgens kunnen er herhaaldelijk bedragen van je bankrekening worden afgehaald. Het is dus belangrijk dat je regelmatig je uitgaven checkt. Zo snel je iets vreemds ziet moet je snel actie ondernemen.

https://cryptobenelux.com/nem-nieuws/