ABJ Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Hoe een paperbag bijdraagt aan het milieu

Hoe een paperbag bijdraagt aan het milieu

De kans dat jij deze tassen wel eens voorbij hebt zien komen is waarschijnlijk erg groot. Of je je ook helemaal bewust was van het feit dat deze tassen een serieuze bijdragen leveren aan een beter milieu, dat valt te betwijfelen. Ondanks het feit dat er alles aan wordt gedaan om het volledige verhaal achter paperbag te verspreiden, is het voor velen nog ontzettend onduidelijk hoe dit nu exact in elkaar zit, want laten we eerlijk zijn een paperbag die wordt gemaakt van leer? Hoe draagt dat nu bij aan het milieu?

Wat is een paperbag

Voordat we verder gaan met het uitleggen hoe een paperbag nu daadwerkelijk kan bijdragen aan het milieu, is het goed te weten wat zo’n tas nu eigenlijk is. De paperbag is een tas die enkele jaren geleden is ontwikkeld om iets te doen voor het milieu. Dagelijks worden er ontzettend veel tassen geproduceerd, waarvan een groot deel op een milieuvriendelijke wijze. Dit betekent dat dieren speciaal voor de huid worden geslacht om er vervolgens tassen of andere producten van te kunnen maken. Niet voor niets is het vandaag de dag verplicht iedere leren tas te voorzien van een label. Of het nu gaat om een leren rugzak dames of een schooltas voor de kinderen, voor beide is het verplicht.

Hoe wordt een paperbag gemaakt?

De paperbag wordt in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden niet gemaakt van papier. Nee deze tassen worden gemaakt van leer. Nu zal je vast denken, hoe kan een leren tas bijdragen aan het milieu? Dat is in principe heel simpel! Waar normale een dier wordt geslacht speciaal voor de huid, is dat in deze niet het geval. Deze tassen worden namelijk gemaakt van restproducten van de boeren. Dit betekent dat zowel de boer er een voordeel bij heeft als de dieren die hier niet speciaal voor worden geslacht. 

Voordelen van een paperbag

Eén van de grootste voordelen welke deze prachtige tas met zich meebrengt, is dat hij multifunctioneel is. Dat betekent, dat je hem zowel kunt gebruikt als tas voor je werk, als voor de boodschappen. Waar je in het verleden voor een laptop en andere belangrijke papieren een aktetas heren nodig had, kun je nu prima met een paperbag uit de voeten. Door de grote opening en praktische handvaten, is de paperbag bij uitstek geschikt voor allerlei doeleinden. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe tas, denk dan eens aan de paperbag, ze zijn niet alleen super stijlvol en mooi, maar dragen ook bij aan een beter milieu.