ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een nieuwe tv? Hier moet je opletten!

Als je in de markt bent voor een nieuwe televisie, is er veel om rekening mee te houden. Met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Wil je een LCD of plasma? Smart of dom? 4K of 8K? 60 inch of groter?  In deze blogpost lopen we je door alles wat je moet weten over winkelen voor een nieuwe TV Piest.

 

Wat is je budget?

De eerste stap bij het kopen van een nieuwe TV is uitzoeken hoeveel je bereid bent uit te geven. Televisies kunnen in prijs variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden, dus het is belangrijk om een budget in gedachten te hebben voordat je gaat winkelen. Als je eenmaal weet hoeveel je bereid bent uit te geven, kun je je opties beperken en je richten op het vinden van de beste tv binnen je budget. 

 

Welk formaat wil je?

De volgende stap is beslissen welk formaat televisie je wilt. Tv’s zijn er in allerlei soorten en maten, van kleine 32-inch modellen tot enorme 85-inch schermen. Het formaat van de TV die je nodig hebt hangt af van een paar factoren, waaronder de grootte van je kamer en de afstand tot de TV die je zult zitten. Als je niet zeker weet welk formaat TV voor jou geschikt is, bekijk dan deze handige gids van CNET. 

 

Welke resolutie heb je nodig?

Als je eenmaal je budget en formaat hebt bepaald, is het tijd om na te denken over de resolutie. De meeste tv’s zijn tegenwoordig ofwel 1080p (full HD) of 4K (ultra HD). Als je alleen naar standaard definitie kijkt (zoals DVD’s of kabel), dan is 1080p waarschijnlijk alles wat je nodig hebt. Als je echter van plan bent om veel 4K-inhoud te bekijken (zoals films en shows van Netflix of Amazon Prime Video), dan is 4K zeker de manier om te gaan. Houd in gedachten dat 4K TV’s meestal duurder zijn dan 1080p modellen, dus het is belangrijk om dat in je budget mee te nemen. 

https://www.piest.nl