ABJ Fotografie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Prescriptive low-coding PaaS

Prescriptive low-coding PaaS

Erik Stolk verkocht in 2015 zijn bedrijf Efficy Nederland BV. Na even nadenken over de verkregen vrijheid en enkele testen met programmeurs in Oekraïne is besloten om een overtreffende trap te maken van alle door hem ontwikkelde software tot op dat moment. Zo is Spheeres.com geboren.

Na een 5 jaar durende ontwikkeling met een ontwikkelteam van 15 personen is Spheeres.com in 2020 op de markt gekomen. Spheeres Nederland BV heeft een snelle start gemaakt en is wereldwijd actief op een aantal marktsegmenten via partners. Op dit moment bestaat de organisatie uit 28 medewerkers, die verspreid werken over meerdere locaties. ‘Prescriptive’ low-coding betekent dat bij aanschaf al vele applicaties aanwezig zijn, zoals CRM, projecten-, inkoop-, verkoop-administraties, werkbonnen, asset management, cases (ook ITIL), artikelbeheer, documenten met versiecontrole, agenda en exchange integratie, voip en vele standaard koppelingen (onder andere met Solidworks); te veel om op te noemen. Low-coding geeft ook de mogelijkheid om nieuwe applicaties supersnel vanaf nul te bouwen. De volgende kreet is bij uitstek van toepassing op Spheeres:

In de Spheeres Nederland kraamkamer worden applicaties ontwikkelt met en voor diverse marktsegmenten, samen met partners en ‘early adopters’. Hier worden partners optimaal ondersteund om hun gedachten snel om te zetten in business applicaties. Ook wordt er in de kraamkamer een marketingplan ontwikkeld en uitgevoerd. Snelheid is het kenmerk van de jaren ’20 en omdat er geen programmeurs nodig zijn voor het eindresultaat kan een groot deel van de applicatie gedurende een werkshop geconstrueerd worden.

Naast de database- en de scherm-designer die nauw met elkaar samenwerken zijn er nog ontwerpers voor queries, templates, kanbans en planning tools. De grafische datawizard maakt het mogelijk om van allerlei databewegingen (import, export, API, …) en dataconversies gebruik te kunnen maken en om, als al het andere faalt, zelf in detail een oplossing te bouwen. Grafisch werken blijft het credo omdat hiermee snel een complete toepassing uit de grond gestampt kan worden. De grafische functie ontwerper gaat nog een stap verder; hier kunnen maatwerk functieblokken geconstrueerd worden die geëmbed in de applicatie gebruikt kunnen worden.

De nabije toekomst

In 2021/2022 komen meer baanbrekende features beschikbaar, zoals:

Business intelligence als geïntegreerde oplossing levert grafische dashboards met slicing en dicing;

Distributed processing, waarin remote applicaties, databases, servers en IOT samenwerken;

Artificial intelligence, door leermodellen op te nemen kunnen voorspellingen gedaan worden met grote betrouwbaarheid;

Wizards, zullen in toenemende mate de bouw van een applicatie versnellen en verbeteren;

Offline processing, waardoor Spheeres steeds meer op een app gaat lijken en zonder verbinding met de server kan doordraaien.

Door de combinatie en volledige integratie van alle onderdelen is de ‘cost-of-ownership’ erg laag ten opzichte van alle losse systemen die anders aangeschaft moeten worden. Dit gecombineerd met een snelle ‘time-to-market’ betekent voor u het hoogst haalbare rendement.

Continuous improvement

Tenslotte streeft Spheeres.com Continuous Improvement na. Geen Bigbang implementatie waar u bij de start moet nadenken over wat u de komende 5 jaar nodig heeft, maar het invoelen van uw applicatie in uw organisatie. De laatste 20% van een applicatie kost altijd 80% van het geheel en dus moet over die laatste 20% wat langer nagedacht worden.

Experts die naar Spheeres.com kijken reageren zeer enthousiast en zien meteen allerlei mogelijkheden om hun IT-vraagstukken te automatiseren. Spheeres Nederland zoekt partners die samen met Spheeres willen investeren in spraakmakende oplossingen voor hun marktsegment.

Erik Stolk Spheeres Nederland BV

https://www.spheeres.com/producten/low-code/