ABJ Fotografie
Image default
Gezondheid

Schoonmaakmiddelen

Er zijn veel verschillende schoonmaakartikelen te vinden. Hieronder is een uitleg te vinden over schoonmaken

 

Soorten vuil

Er zijn verschillende soorten vuil te vinden. Niet elk vuil wordt op dezelfde manier schoongemaakt. Vuil kan voorkomen in vorm van stof, ongedierte of schadelijke micro-organismen. Om dit vuil schoon te maken, zijn er allemaal verschillende manieren. Droog vuil wordt bijvoorbeeld heel anders schoongemaakt, dan aangekleefd vuil. Droog vuil wordt schoongemaakt door middel van een stofduik, wisser, stofzuiger of veger en blik. Aangekleefd vuil wordt met water en een schoonmiddel schoongemaakt. Alleen water is in deze situaties vaker niet genoeg. Het laatste vuil is onzichtbaar vuil. Het belangrijkste aspect van het schoonmaken van deze categorie, is dat er schoon wordt gemaakt van een desinfectiemiddel.

 

Schoonmaken

Vroeger was in Nederland de verdeling dat de man zorgde voor het inkomen en de vrouw bezig was in het huishouden. Tegenwoordig is van deze verdeling geen sprake meer in Nederland. Momenteel zorgt de vrouw ook voor het inkomen. Doordat de vrouw ook weinig vrije tijd heeft, zit het schoonmaken niet meer in onze levensstijl. Ook is er ook sprake van uitstelgedrag. Hierdoor wordt er minder schoongemaakt, ten opzichte van vroeger.

 

Om er toch voor te zorgen dat je gaat schoonmaken, is het van belang om van te voren een doel neer te zetten. Het is dan wel belangrijk dat het doel realistisch en haalbaar is. Wanneer het doel gesteld is kan het schoonmaken beginnen. Het is handig om eerst te beginnen met de ruimtes, waar je het meest verblijft. Het is namelijk, dat wanneer iemand in rommel wakker wordt, diegene ook erg onrustig zal zijn.

 

Een veel gemaakte fout bij het schoonmaken, is dat er gedweild wordt met warm water. Wanneer het water warm is verdampt het sneller en zullen er zeepresten op de vloer te zien zijn. Deze resten gaan uiteindelijk plakken. Het is beter om koud water te gebruiken, met daarin een klein beetje reiniger. Daarnaast denken veel mensen dat chloor en andere middelen nodig zijn om iets schoon te maken. Chloor is een middel dat ontsmet, maar het maakt niet schoon. Daarbij ontkalkt chloor ook niet. Je kan beter een sopje met sofa en een beetje schoonmaakazijn gebruiken. Deze combinatie maakt wel schoon en ontkalkt het oppervlak.