ABJ Fotografie
Image default
Gezondheid

Sla de goede voornemens over en ga direct naar de sportschool!

Regelmatig naar de sportschool IJsselstein gaan is een goed voornemen dat veel mensen aan het begin van het jaar nemen, maar uiteindelijk gebeurt er toch iets waardoor ze niet meer doorgaan. Of er gebeurt niets en men stopt gewoon met het bezoeken van de sportschool. Hoe dan ook, het goede voornemen om regelmatig naar de sportschool te gaan staat erom bekend dat het zelden, dan wel nooit wordt nagekomen. Waarom het ook niet lukt, het geeft wel één ding aan: je hoeft helemaal geen officieel ding van naar de sportschool gaan te maken. Je moet gewoon gaan, en het wordt vanzelf een routine.

Het allerbelangrijkste: bouw een routine op.

Er zijn best wat mensen die helemaal niet kunnen slapen als ze hun tanden nog niet gepoetst hebben, of geen auto kunne rijden als ze hun gordel nog niet om hebben. Dit zijn allebei heel nuttige routines. Het zijn geen noodzakelijkheden om de eraan gekoppelde handelingen uit te voeren, maar psychologisch is het een verplichting geworden. Dit kan je met veel meer activiteiten doen, en zo dus ook het bezoeken van de sportschool. Probeer bijvoorbeeld het bezoeken van de sportschool een standaard onderdeel van jouw zaterdag te maken. De eerste tijd zal het wel wat moeite kosten, maar na een tijdje zul je merken dat je als je op een zaterdag niet naar de sportschool gaat je de hele dag het gevoel zult hebben dat er iets mist.

En dan: geniet van je verbeterde gezondheid.

Je hebt nu de sportschool veranderd in een belangrijk deel van je wekelijkse routine, en na een tijdje zul je de voordelen hiervan merken. Je zult veel minder snel buiten adem zijn, en je kan nu net dat ene sprintje lang genoeg volhouden om de trein te kunnen halen. Ook zal een betere gezondheid ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen hebt. En wanneer het eenmaal oud en nieuw is kan jij ook weer het goede voornemen om regelmatig naar de sportschool te gaan kiezen, wetende dat je dat makkelijk gaat halen omdat je dat toch al doet.