ABJ Fotografie
Image default
Rechten

Waarom een juridisch partner voor kredietverzekeringsmaatschappijen essentieel is

Als bedrijf doe je er niet verkeerd aan de hulp in te schakelen van een juridisch partner kredietverzekeringsmaatschappijen. Het is bijna onmisbaar binnen succesvol ondernemerschap. Met een juridisch partner ben altijd een stap vooruit op je concurrenten. Kredietverzekeringsmaatschappijen zorgen ervoor dat facturen betaald worden door je klant en dat wanbetalers gelijk worden aangepakt.

Wat is een kredietverzekeringsmaatschappij?

Wanneer je als kredietverzekeringsmaatschappij aan de slag gaat, sta je in voor veel bedrijven en bescherm je hen tegen wanbetalers. Zonder kredietverzekering ben je niet verzekerd tegen de wanbetalers. Je kunt er weinig tegen doen wanneer jouw facturen niet betaald worden door jouw klanten. Een kredietverzekeringsmaatschappij is gespecialiseerd in juridische zaken waardoor je kunt voorkomen dat je problemen krijgt door onbetaalde facturen. Een juridisch partner voorkomt dat jouw facturen niet betaald worden. Deze partner voorziet jou te allen tijde van juridisch advies zodat je er niet alleen voor staat wanneer een debiteur jou niet betaalt.

Hoe kan een kredietverzekeringsmaatschappij helpen?

Jouw klanten zijn bekend bij jouw juridisch partner. Een kredietverzekeraar verzamelt data waardoor je altijd op de hoogte bent van de kredietwaardigheid van nieuwe debiteuren. Dat wil zeggen, voordat je met een nieuwe debiteur in zee gaat kun je eventuele kansen en bedreigingen ontdekken bij deze debiteuren. Als crediteur weet je dan precies waar je aan toe bent met jouw klanten. Dankzij jouw juridisch partner hoef jij je geen zorgen meer te maken om klanten die niet willen betalen. Een kredietverzekering vangt dit risico voor jou op. 

Waarom is een kredietverzekeringsmaatschappij zo essentieel voor ieder bedrijf?

Door een verzekering af te sluiten verminder je het risico dat facturen onbetaald blijven. Juridisch adviseurs helpen jou door incasso’s te vorderen bij jou debiteurs. Ze doen er alles aan doen om debiteurs alsnog de factuur te laten betalen. Je loopt niet langer onbetaalde bedragen mis door een kredietverzekering af te sluiten. Als de factuur alsnog onverhoopt niet betaald wordt, krijg je het bedrag uitgekeerd, maar dan als schadevergoeding namens de kredietverzekeringsmaatschappij. Nog een voordeel is dat je kunt genieten van het voordeel dat je van tevoren de risico’s te horen krijgt van je juridisch adviseur en precies weet met wat voor klanten je in zee gaat. Dankzij de verzamelde data van jouw juridisch partner ben je perfect op de hoogte van de kredietwaardigheid. 

Twijfel niet langer

Door een kredietverzekering af te sluiten voorkom je dat jouw bedrijf onbetaalde bedragen misloopt en daardoor te maken krijgt met wanbetalers. Jouw juridisch adviseur doet zijn of haar best zodat jij al je facturen krijgt uitbetaald. Zo niet? Dan zul jij een schadevergoeding ontvangen ter hoogte van het factuurbedrag. Zo krijgt jouw bedrijf alsnog het geld binnen. Je vermindert daarmee dus openstaande bedragen. Wacht dus niet langer en sluit gelijk een kredietverzekering af. Bekijk hier meer over de diensten van een juridisch partner van een kredietmaatschappij.

https://www.iagroup.com/en/home/