ABJ Fotografie
Image default
Hobby en vrije tijd

Tijd voor windsurflessen?

Recreëren op het water is dé perfecte manier om lekker uit te waaien en te ontspannen. Nog beter lukt dat, als u zelf ook actief bezig bent op het water. Dus niet passief in een motorboot zitten, maar bijvoorbeeld lekker surfen, kitesurfen of golfsurfen. 

Veel mensen aarzelen om met surfen te beginnen, omdat ze in de veronderstelling zijn dat dit een lastige sport is. Niet is minder waar. Volg een paar windsurf lessen en u ontdekt hoe eenvoudig surfen eigenlijk is, al u tenminste weet wat u moet doen. Wat heeft u naast het leren van surfen nog meer aan windsurf lessen volgen?

 

Uw eigen grenzen verleggen

Een van de leukste aspecten van het volgen van windsurf lessen, is het verleggen van uw eigen grenzen. Het maakt hierbij niet uit of u al enigszins kan surfen of nog helemaal niet bent en nog nooit windsurf lessen gehad heeft. Professionele instructeurs van een surfschool of zeilschool kunnen namelijk snel uw niveau inschatten en de lessen daarop aanpassen. Ze leveren dus maatwerk, afgestemd op het niveau van degene die de surflessen volgt.

 

Aantal lessen en locaties

Doorgaans kunt u in 2 tot 6 lessen al veel leren en de basisvaardigheden van het windsurfen onder de knie krijgen. Sommige cursisten hebben meer tijd nodig, maar meestal volstaat het volgen van een kleine serie lessen om voldoende te leren windsurfen. Overigens hoeft u voor het volgen van windsurflessen niet per se naar de kust van de Noordzee of naar de waddeneilanden te gaan. Er zijn in Nederland tal van opleidingscentra bij meren te vinden, zoals in Midden-Nederland bij Harderwijk of in het noorden van het land in Friesland.

 

Lekker relaxen en van het water & weer genieten

Na het volgen van een serie surflessen kunt u beslissen of u met de sport door wilt gaan. Een eigen surfplank kopen met een passende wetsuit is dan stap twee. Daarna kan het relaxen beginnen en kunt u, wanneer u dat wilt, lekker gaan surfen op Nederlandse meren of bij de kust. Boek nu een proefles windsurfen in het midden van het land en ontdek de pracht van deze watersport! Bezoek telstarbeach.nl voor aanvulelnde informatie.