ABJ Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Tips om de binnenkant van je auto schoon te maken

Het is best gemakkelijk om de buitenkant van de auto een beurt te geven, maar de binnenkant is toch wat lastiger. Gelukkig is hier al een hoop voor bedacht en zo kun je er alsnog voor zorgen dat de gehele wagen er goed uitziet. 

Schoonmaakbedrijven

Als je er zelf niet mee bezig wilt zijn, kun je meteen een specialist inschakelen. Als je bijvoorbeeld opzoekt: auto interieur reinigen Amsterdam, zul je meteen al een hoop opties vinden. Het is een goede keuze als je zelf heel erg twijfelt en er niet zo goed mee overweg kunt. Nu weet je in ieder geval dat het op de juiste manier gedaan zal worden. Je kunt vaak van tevoren een offerte krijgen en zo weet je duidelijk wat je ervoor opzij moet leggen. Een schoon interieur zorgt er immers meteen voor dat je er met een lekker gevoel in zit.  

Sopje 

Mocht je het wel liever zelf willen doen, is dit uiteraard alleen maar mooi meegenomen. Om het zo makkelijk mogelijk te houden, heb je helemaal niet zoveel nodig. Een emmer met wat lauw water en een beetje wasmiddel zorgt er al voordat de ramen en achterruit van binnen er spik en span uit zien. De bekleding is wel een ander verhaal. Het ligt er uiteraard aan van wat voor soort materiaal het is gemaakt, maar het voornaamste probleem dat je zal hebben, is stof. Het blijft overal hangen. Met een beetje Vanish en lauw water kun je zelf een soort reiniger maken voor de bekleding. Ook heb je speciale reinigers die hiervoor zijn gemaakt en die zijn ook op een hoop plekken te koop. 

Vlekken wegkrijgen

Als er vlekken in de auto zitten, moet je hier soms wat extra aandacht aan geven. Iedere vlek is weer anders en vandaar dat er meerdere manieren zijn om ze weg te krijgen. Als een vlek nog vers is, kun je het proberen met water en talkpoeder. Als je dit laat drogen, kun je het eraf halen. De echte hardnekkige vlekken zijn lastiger en daar kun je onder andere ammoniak voor gebruiken, maar let op dat het niet de bekleding beschadigt. Kortom, veel opties die je hebt om de auto weer zo nieuw mogelijk te maken.