ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Tips om in een korte tijd je rijbewijs te halen

Het halen van een rijbewijs wordt over het algemeen gezien als een proces waar je tijd en moeite in moet steken. Er zijn genoeg mensen die een half jaar tot een jaar over hun rijbewijs doen. Mocht dit voor jou te lang zijn en is jouw doel om in een korter tijdsbestek je rijbewijs te halen dan zijn hier wat tips voor jou.

1.      Overleg met je rijinstructeur

Maak het bespreekbaar met je rijinstructeur dat je de intentie hebt om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen. Hier kan je rijinstructeur eventueel rekening mee houden tijdens de rijlessen. Maak afspraken met je rijinstructeur over de benodigde rijlessen

2.      Plan je theorie-examen vroegtijdig in

Het vroegtijdig halen van je theorie-examen kan erg waardevol zijn. Hierdoor hoeft je rijinstructeur al geen tijd meer te besteden aan het informeren over de borden, voorrangsregels enz. Daarnaast mag je pas op rijexamen wanneer je het theorie-examen gehaald hebt. Een grote tip is om een dagcursus te nemen. Hiervoor word je in één dag klaargestoomd op het theorie-examen. Je hoeft zelf geen voorbereidingen te treffen.

3.      Blijf regelmatig rijden en plan je rijexamen in

Zorg dat er regelmaat in je rijlessen zit. Door onregelmatig rijlessen te nemen kunnen je vaardigheden afnemen. Door het afnemen van vaardigheden loop je het risico dat je langer moet lessen dan je eigenlijk in gedachten had. Daarbij is het ook een tip om een rijexamen vroeg in te plannen, aangezien het vaker voor kan komen dat het CBR lange wachtrijen heeft.

4.      Zelfstudie

Om je rijinstructeur en jezelf tijd te besparen is het handig om al enige voorbereidingen te treffen voor het starten van elke rijles. Bespreek met je rijinstructeur welke onderwerpen aan bod komen zodat je hier al enige onderzoek naar kan doen. Bij rijschool Made krijg je de optie om toegang te krijgen tot online content. Denk hierbij aan examenroutes en video’s.

5.      Snelcursus

Mocht je écht snel je rijbewijs willen halen dan is het altijd nog een optie om te kiezen voor een snelcursus. Tijdens een snelcursus ga je intensievere rijlessen nemen. Denk hierbij aan meerdere dagen en meerdere uren per week. Bij aanmelding voor een snelcursus wordt vóór de aanvang van je eerste rijles al een praktijkexamen ingepland.

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-made/