ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van tuinmeubelen

Tuinmeubelen variëren sterk in afmeting, functie en design. Van traditionele tafels en stoelen in landelijke stijl tot moderne, trendy ontwerpen, je vindt er iets dat bij je behoeften en budget past. Materiaal varieert van gietijzer tot teak en kunststof. Als je meubels voor je tuin moet kopen, maar je weet niet zeker wat je moet kiezen, overweeg dan deze 4 tips voor het kopen van de juiste tuinmeubelen:

 

Grootte van de tuin

Koop tuinmeubelen voor de tuin in overeenstemming met de grootte van je tuin. Grote eettafels op het terras zien er bijvoorbeeld niet geschikt uit voor een kleine achtertuin en een kleine, strak gemonteerde bankstellen zien er ook niet uit als je een groot terras hebt. Dus neem de tijd om je ruimte op te meten! Groot of klein, er is altijd wel iets dat ergens past.

 

Materiaal

Als je tuinmeubelen koopt terwijl je door je huis reist, denk dan goed na over het soort materiaal waarvan de stukken zijn gemaakt. De meeste tuinmeubelen worden gemaakt van hout, maar kijk naar de kwaliteit van het eindproduct voordat je tot aankoop overgaat. Riet en rotan zijn beide populaire opties, maar synthetische materialen zoals polyethyleen en polyurethaan zijn ook beschikbaar, en deze kunnen op de lange termijn een betere keuze zijn. Houd bij het kiezen van materialen rekening met duurzaamheid – kussens moeten bijvoorbeeld regelmatig worden vervangen en je kunt mogelijk niet zo veel bewegen als je bankstellen beschadigd raken.

 

Aliminium

Er zijn ook een reeks prachtige ontwerpen voor aluminium tuinmeubelen, die ook behoorlijk stevig zijn. Aluminium meubelen zien er geweldig uit in moderne tuinen waar ze een aanvulling vormen op verschillende soorten landschapsarchitectuur. Het kan is in verschillende vormen verkrijgbaar, waardoor het geschikt is voor elk type tuinmeubilair. De beste aluminium meubelen zijn solide en goed geconstrueerd en gemakkelijk toegankelijk, met gemakkelijke opbergmogelijkheden en zijn vaak redelijk betaalbaar.

 

Hout

Hoewel de beste tuinmeubelen gemaakt van hout vaak duur zijn, ga ervoor als het de moeite waard is. Hout is ongelooflijk duurzaam en zeer stevig, en kan veel verschillende weersomstandigheden weerstaan. In de afgelopen jaren is er echter een toename geweest in het aantal meubels gemaakt van hout dat wordt geproduceerd door bedrijven buiten de VS. Nu meer mensen op zoek zijn naar duurzame, betaalbare materialen die lang meegaan, wordt hout niet langer gezien als de enige keuze.

 

Een van de meest voorkomende items in tuinmeubelen zijn de stoelen en tafels. Het is verrassend hoeveel mensen plastic of vinyl stoelen en tafels in hun tuinen gebruiken. Plastic stoelen zijn erg licht en gemakkelijk te verplaatsen, terwijl houten of metalen tafels voor dit doel misschien te zwaar en onhandig lijken. Als je wat minder wilt betalen voor je tuinmeubelen, kun je items vinden die zijn gemaakt van gerecycled plastic, die extreem goedkoop zijn, maar nog steeds van hoge kwaliteit en lang meegaan.


Ben je opzoek naar tuinmeubelen? 4 Seizoenen Tuinmeubelen voorziet je van een breed assortiment aan tuinmeubelen van verschillende materiaal.

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/