ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Tuinkamer aan huis | Woonoppervlakte vergroten

Als mij wordt gevraagd welke renovatie de waarde van een huis het meest verhoogt, is mijn antwoord altijd het vergroten van de leefruimte, waardoor het voor de eigenaar aangenamer wordt. U kunt overwegen een dakkapel op het dak te plaatsen of uw woonkamer te vergroten met een tuinkamer van De Gouden Hamer. Maar de grootste winst van een tuinkamer ligt niet in de mogelijkheid om de waarde van uw woning te verhogen, maar in het plezier dat u beleeft aan het dagelijks leven met die schoonheid.

Of u uw tuinkamer nu gebruikt als extra slaapkamer, een plek om u te verstoppen voor de kinderen of een plek om ’s ochtends een boek te lezen en koffie te drinken, hij zal u elke dag plezier brengen. Daarom beschouw ik het toevoegen van een tuinkamer als een van de beste manieren om de waarde van een huis te verhogen. Een tuinkamer is een toevoeging aan uw huis die zowel waarde als schoonheid toevoegt. Het kan worden gebruikt als extra slaapkamer, een plek om je te verstoppen voor de kinderen of een plek om ’s ochtends een boek te lezen en koffie te drinken. Waar u hem ook voor gebruikt, het toevoegen van een tuinkamer zal u elke dag opnieuw plezier brengen.

Kosten van een tuinkamer aan huis

De gemiddelde prijs van overkappingen varieert van 800 euro tot enkele duizenden, afhankelijk van hoe groots u uw tuinkamer wilt hebben. U kunt het effect creëren door een schuifpui te installeren. Nu, met volledig gesloten glazen wanden, kunt u in elk seizoen van deze ruimte genieten. Een elektrisch zonnescherm houdt u koel op warme dagen en laat de zon binnen als het koud is. Daardoor wordt uw energierekening lager! Een zonnescherm kan ook helpen om uw huis te beschermen tegen de elementen. Het houdt regen en wind buiten, wat u geld bespaart op reparaties en schade aan de buitenkant van uw huis voorkomt. U hebt misschien nog niet eerder overwogen om een zonnescherm toe te voegen, omdat ze meestal worden gebruikt in combinatie met andere buitenstructuren zoals terrassen of dekken. Maar op zichzelf dienen ze vele doelen en kunnen ze elke ruimte aangenamer maken!

Houten veranda

Een houten veranda is een geweldige manier om uw leefruimte uit te breiden, en het warme hout vult elke tuin aan. Wat een genot om buiten van een kopje koffie te kunnen genieten, zelfs bij slecht weer! Natuurlijk kunt u uw veranda van aluminium bouwen. Dit materiaal gaat zeer lang mee en geeft de veranda een strakke uitstraling. Maar overweeg ook om de veranda van hout te maken – ook al gaat het misschien niet zo lang mee als aluminium, het geeft uw tuin dat vleugje klassieke elegantie waar we allemaal van houden! Maar als u kiest voor een houten veranda, dan geeft die uw huis karakter en extra schoonheid door de mooie structuur van dat hout.

Houten veranda aan huis

Vaak ziet u een houten veranda aan uw huis vastzitten. Dit wordt ook wel een “aangebouwde” of “vrijstaande” veranda genoemd, afhankelijk van het soort materiaal dat voor de constructie wordt gebruikt. Deze veranda’s zijn handig omdat u minder materiaal nodig hebt om er een te installeren, maar vrijstaande veranda’s kunnen mooier zijn! Een houten veranda thuis is als een verlengstuk van uw woonkamer, en kan de binnenkant ruimer doen aanvoelen, zelfs als u in een klein appartement woont. Bovendien maakt het uw huis mooier! Als je een klein huis hebt met een aangebouwde veranda, zijn er veel manieren om die mooier te maken. U kunt bloembakken toevoegen, planten in potten op het terras zetten, of felgekleurd meubilair toevoegen.

https://goudenhameroverkappingen.nl/