ABJ Fotografie
Image default
Vakantie

Waar moet je rekening mee houden als je in een huurauto door Griekenland rijdt?

Autorijden in Griekenland is één van de beste manieren om dit prachtige land te ontdekken. Rijden door het land is ook de beste mogelijkheid om alle attracties te zien en je tijd te nemen om de steden te ontdekken. Natuurlijk brengt het rijden in Griekenland een aantal regels met zich mee en zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je op reis gaat.

De beste manier om een roadtrip door Griekenland te doen is met een huurauto. Een huurauto zorgt ervoor dat je zonder zorgen op rijs kan en geen rekening hoeft te houden met de tijden van bijvoorbeeld openbaar vervoer. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Griekenland en je mag je huurauto zonder speciale toestemming meenemen naar andere dorpen. Maar, met zoveel verhuurbedrijven wordt het aangeraden om van tevoren een verhuurbedrijf te kiezen op basis van het aanbod. Als je een goedkope huurauto zoekt, dan kun je online verhuurbedrijven met elkaar vergelijken om een huurauto binnen jouw budget te vinden.

Eén van de meest belangrijke dingen om te beslissen als je een auto gehuurd hebt is de stad waar je jouw reis wil beginnen. Veel mensen raden aan om een roadtrip door Griekenland in de hoofdstad Athene te beginnen, meer over de luchthaven. Het is dan verstandig om een huurauto te huren op Athene Airport, hier zijn vaak ook goedkope huurauto’s te vinden.

De route van Athene naar Sounio is een fascinerende reis. De stad Sounio ligt ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van Athene en is het meest zuidelijke punt van de regio Attica. Deze hele regio heeft veel archeologische betekenis en is daarom perfect voor liefhebbers van geschiedenis. Als je hier rijdt kun je besluiten te stoppen om de Tempen van Poseidon te bekijken, een prachtig imposant bouwwerk dat dateert uit 444 voor Christus en gewijd is aan Poseidon (de Heer van de Zee). Je rijdt deze schilderachtige route in een uur.

Een andere mooie tour door Griekenland is de route tussen Athene en Mycene. Dit is ook één van de bekendste roadtrips in Europa. Mycene ligt op anderhalf uur rijden van Athene en was vroeger een belangrijk centrum van de Griekse beschaving. De stad was de thuisbasis van de provincie Agamemnon, een bekende mythologische figuur uit de Trojaanse oorlog. Bezoek de leeuweningang die vroeger de oorspronkelijke centrale poort van de stad was.

Als je Mycene bereikt hebt kun je ervoor kiezen om verder af te dalen. Op 45 kilometer afstand kun je het wereldberoemde Epidayros bezoeken. Hier vind je het oude theater van Epidayros, wat gebouwd is in de 4e eeuw voor Christus. Deze plaats is gewijd aan Asclepius, de god van de geneeskunde. In totaal ben je ongeveer twee uur onderweg.

Er is veel om over na te denken als je met een huurauto door Griekenland rijdt en geniet van de prachtige natuurlijke schoonheid van het land. U kunt een auto huren bij bedrijven zoals Oscar, Europcar, AbbyCar, Caldera, Sixt, Rhodium, Vips Cars, Alamo, AutoCandia, Budget, Firefly, Hertz, Payless, AutoUnion, Carwiz, Centauro, Surprice, Enterprise, SK Rent, Green Motion, InterRent, Drive Hellas, National, addCar, Global, Goldcar, Avis, Grentals, Thrifty en AutoHolidays. Er zijn zoveel inspirerende en historische plekken in Griekenland dat het moeilijk voor je zal zijn om te beslissen waar je heen wilt. Volg gewoon alle veiligheidsregels en houd je rijbewijs bij de hand terwijl je met jouw huurauto door dit prachtige land rijdt.

https://www.autoprio.nl