ABJ Fotografie
Image default
Marketing

Hoe word ik online beter gevonden?

Wanneer je een zakelijke website hebt wil je door zo veel mogelijk klanten gevonden worden. Maar dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je ook goed vindbaar bent. Dit kun je doen door middel van SEO en bijvoorbeeld linkbuildingSEO staat voor Search Engine Optimization wat in het Nederlands staat voor zoekmachineoptimalisatie. Het kan lastig zijn om  zelf toe te passen en het is dan ook aan te raden om een expert in de arm te nemen. Maar je kan zelf ook het één en ander doen om hoger te ranken.  

Waar moet je op letten? 

Het is belangrijk dat je de juiste zoektermen vindt en inzet om je vindbaarheid dus te vergroten. Het is hierbij van belang dat je nadenkt over waarop je gevonden wil worden en hoe je dit formuleert. Ook is het verstandig om te kijken hoe de concurrentie dit goed. Wanneer je dezelfde zoektermen wil gaan gebruiken waar andere grote bedrijven ook gevonden willen worden is het misschien verstandig om op andere zoekwoorden in te zetten. Dit kan verstandig zijn aangezien deze bedrijven vaak veel meer budget hebben en het concurreren daardoor erg lastig kan zijn. Wanneer je de juiste zoektermen hebt gevonden moet je deze ook nog op de juiste manier toepassen. Je hele website volgooien met dezelfde zoektermen is bijvoorbeeld niet de beste manier omdat Google dit afstraft en ervoor zal zorgen dat je op deze zoekterm niet zal scoren.

  

Wat kan je nog meer doen? 

Nog een aantal andere tips zijn bijvoorbeeld het hernoemen van de foto’s die je op je website plaatst. Vaak slaan mensen foto’s op onder de naam die het systeem ze heeft gegeven. Op deze manier zal je foto niet gevonden worden door Google. Het is dus verstandig om je foto’s op een manier op te slaan die zoekmachinevriendelijk en waarbij je dus beschrijft wat er op deze foto te zien is. Ook is het goed om je aan te melden bij ‘Google mijn bedrijf’. Je kunt je bedrijfsgegevens gratis registreren en zo zorg je ervoor dat je goed vindbaar bent. Ten slotte is het goed wanneer er andere websites via een link doorverwijzen naar jouw website. Dit noemen we ook wel linkbuilding. Het is wel belangrijk dat deze websites een bepaalde autoriteit hebben want hoe belangrijker de website is die naar jou linkt des te beter zal je vindbaar zijn. Dit zijn een aantal manieren waarop je online beter vindbaar zal worden!