ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

Wil je een nieuwe vloer in je woning, die de looks heeft van een echte houten vloer, maar die slijtvast, waterbestendig en gemakkelijk in onderhoud, kies dan voor een pvc vloer. Een pvc vloer is van kunststof maar heeft een schitterende natuurlijke uitstraling. De vloer is bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer of een natuursteen tegels. Echter ten opzichte van de houten vloeren of natuursteen tegels heeft een pvc vloer alleen maar voordelen. In deze blog zet ik die voordelen eens duidelijk op een rij voor jou.

Een pvc vloer kan in elke ruimte worden geplaatst

Doordat een pvc vloer een sterke toplaag(ook wel slijtlaag genoemd) heeft, kan de vloer eigenlijk overal gelegd worden, dus ook in commerciële ruimtes zoals kantoor of een winkel. De slijtlaag is bestand tegen krassen, deuken en vlekken. Bovendien is de toplaag licht verend en zo geluiddempend, wat het comfort ten goede komt.

Pvc geleid warmte goed en snel en zo is de vloer goed toe te passen in combinatie met vloerverwarming en/of koelsysteem. Wil je pvc in een natte ruimte zoals toilet of badkamer kies dan altijd voor een plak pvc. Deze vloer zorgt ervoor dat al het water en vocht op de oppervlakte blijft. 

Voordelen pvc vloeren

Ten opzichte van alle andere “harde” vloerbedekkingen heeft de pvc vloer toch de meeste voordelen. Dus pvc is een vloer met een optimaal comfort, gebruiksvriendelijk en een vloer voor het leven:

  • De vloer is onderhoudsvriendelijk

  • Slijtvast en krasbestendig

  • Realistische uitstraling

  • Waterbestendig

  • Kan op vloerverwarming

  • Werkt geluiddempend

  • Geschikt voor elke ruimte

  • Brandvertragend

  • Door de lange levensduur een goed betaalbare vloer.

Soorten pvc

Een pvc vloer is te koop in verschillende stijlen of uitstralingen. Zo is er een vloer voor elke ruimte en elke woon en leefstijl. Denk aan het donkere leisteen, de marmerlooks of de moderne betonlooks. Pvc in plankenformaat al select of rustieke houtlook of de elegante en luxe visgraat pvc vloeren. Voordeel van de pvc vloer is dat deze niet zal kraken als een echte houten vloer en het loopcontact wordt gedempt, zo ontstaat er geen geluid van tikkende hakken zoals op tegels. 

Koop je nieuwe pvc vloer bij de speciaalzaak

Omdat de verscheidenheid van pvc vloeren groot is, kun je beter naar de speciaalzaak gaan als je een vloer wilt kopen. Ga eens naar één van de grootste showrooms in Nederland op pvc gebeid in Vriezenveen. Bij Bebo vloeren vind je een uitgebreid assortiment en daarnaast ook veel partijen. De vloeren worden verkocht met of zonder de legservice. De ervaren verkopers kunnen jou hier alles over vertellen.

 

https://www.beboparket.nl/