ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Een wollen dekbed ideaal voor het hele jaar

In deze blog zul je erachter komen waarom een wollen dekbed zowel in de winter als in de zomer perfect is om onder te slapen. Een wollen dekbed wordt namelijk meestal gemaakt van scheerwol. Deze wol komt van schapen en de vacht houdt deze schapen warm, maar zorgt ook voor verkoeling. Dit is de isolerende werking van wol. In de winter is een wollen dekbed dus heerlijk warm, maar in de zomer is het dekbed verassend koel. 

Een wollenvulling heeft namelijk goede ademende en vooral absorberende eigenschappen. Wol bevat namelijk lanoline (wolvet). De lanoline in wol zorgt ervoor dat wanneer je zweet je dekbed het vocht opneemt, maar het niet vochtig aan voelt. Sterker nog: wol kan door deze lanoline wel drie keer zijn eigen gewicht opnemen en dit dus zonder daadwerkelijk nat of vochtig aan te voelen. Dit klinkt toch als het perfecte dekbed?

Daarbovenop komt nog dat een wollen dekbed maar weinig onderhoud nodig heeft. Wol heeft namelijk een zelfreinigende werking en is hierdoor ook geschikt voor mensen met allergieën. Natuurlijk moet je niet vergeten af en toe even je dekbed op te schudden en je slaapkamerraam open te zetten. Zo houdt je je dekbed nog wat langer schoon en fris. 

Een wollen dekbed in de maat voor jouw bed

Een wollen dekbed kopen doe je bij Dekbedovertrekken & Zo. Slaap je liever onder een dekbed dat niet te veel over je bedrand valt, kies dan voor een wat kleiner dekbed. Heb je liever een lekker groot deken, neem dan een extra breed dekbed. Op de webshop verkopen wij heerlijke wollen dekbedden van wol in de volgende maten:

  • Eenpersoons: 140 x 200/220

  • Tweepersoons: 200 x 200/220

  • Lits Jumeaux: 240 x 200/220

  • Lits Jumeaux XL: 260 x 200/220

 

Bestel je wollen dekbed online

Bij Dekbedovertrekken & Zo bestel je gemakkelijk je dekbed van wol online. Vind je het maken van een keuze nog lastig of heb je ergens vragen over? Bij Dekbedovertrekken & Zo kan je gebruik maken van persoonlijk advies, snelle levering en achteraf betalen. 

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/