ABJ Fotografie
Image default
Vervoer en transport

Waardevolle spullen verhuizen

Wanneer je in Amsterdam woont en je wilt er gaan verhuizen dan komt er heel wat op je af. Zodra je weet wanneer je in de nieuwe woning kunt, is een goede voorbereiding belangrijk. Wanneer je een datum hebt vastgesteld dat je gaat verhuizen Amsterdam, moet je zorgen dat het verhuizen Amsterdam goed verloopt. Je zou kunnen besluiten om de verhuizing zelf te regelen. Je moet daarbij zorgen voor voldoende helpers. Daarmee kun je geld besparen, maar je loopt het risico dat er wat misgaat. Doe je het zelf dan ben je dagen en soms weken bezig met het inpakken van je spullen. Je moet goed op de dozen noteren wat je er instopt, zodat je weet in welke kamer de doos moet worden uitgepakt in je nieuwe woning. Heb je veel waardevolle spullen dan moet je daarmee extra voorzichtig zijn. Wat je vooral ook niet moet vergeten als je de verhuizing zelf regelt, is dat de inboedel is verzekerd tijdens het verhuizen van locatie A naar B.

 

Waar je voor moet zorgen als je de inboedel zelf verhuisd

Op de eerste plaats moet je zorgen voor goed vervoer. Je moet een wagen huren die voldoende ruimte heeft om ook de grote en waardevolle spullen op een verantwoorde manier te kunnen vervoeren. Je kunt dus een busje huren om je spullen te vervoeren. Wanneer je zo verhuisd, ligt de verantwoording bij jezelf. Je kunt ook verhuizen met een verhuisbedrijf. Zo’n verhuisbedrijf is natuurlijk duurder dan wanneer je de verhuizing zelf doet, maar je hoeft dan ook nergens meer voor te zorgen. Huur je een erkend verhuisbedrijf in dan is je inboedel verzekerd tijdens het verhuizen. Je kunt hierbij de verhuizers Amsterdam de inboedel zelf laten inpakken en ook de grote kasten uit elkaar laten halen. Op de plaats aangekomen zullen de verhuizers Amsterdam de inboedel weer zelf uitladen en op de plaats zetten waar het thuis hoort. Wat ze uit elkaar hebben gehaald, wordt ook weer in elkaar gezet. Door een erkend verhuisbedrijf je inboedel laten verhuizen, bespaar je jezelf heel wat kopzorgen. Je kunt in het contract laten opnemen dat de verhuizers de inboedel inpakken en op de plaats van bestemming uitpakken. Je hoeft er in de nieuwe woning alleen maar bij te zijn om aan te geven waar je spullen moeten komen te staan.

Wat is een erkend verhuisbedrijf?

Een erkend verhuisbedrijf is aangesloten bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Het is de bekendste brancheorganisatie van verhuizers in Nederland. Een verhuizer die niet aangesloten is bij deze organisatie hoeft niet slechter te zijn dan een Erkende Verhuizer. Toch heeft een erkende verhuizer wel enkele belangrijke voordelen. Op de dag dat je inboedel wordt verhuisd, is deze automatisch verzekerd tot een bedrag van € 100.000. Voordat je met een Erkende Verhuizer in zee gaat, is het belangrijk dat je vooraf zijn website bekijkt. Zo zie je ook dat een verhuisgarantie hebt. Gaat de verhuizer waarbij je hebt geboekt failliet dan krijg je automatisch een andere Erkende Verhuizer toegewezen. Deze zal je inboedel verhuizen tegen de afgesproken prijs.

 

Andere voordelen om een verhuizer in te huren

Wanneer je naar een appartement in Amsterdam verhuisd op misschien de derde verdieping dan zal het verhuisbedrijf zorgen dat er voldoende verhuizers aanwezig zijn. Als er een verhuislift nodig is, zal daar het verhuisbedrijf voor zorgen en ook voor de papieren die voor een verhuislift nodig zijn. De papieren moeten geregeld worden bij de gemeente waar de verhuislift gebruikt gaat worden. Soms moet een deel van de weg afgesloten worden. Ook dat zal dan allemaal voor je geregeld worden. Wil je meer informatie over een verhuizer in Amsterdam? Kijk dan op onze website!

https://heboverhuizingen.nl/