ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Waarom een automatische deur gebruiken?

Automatische deuren voor architectonisch gebruik zijn populair geworden sinds het einde van de jaren vijftig. Automatische deuren bieden niet alleen gemak aan de gebruikers, maar ook diverse voordelen zoals energiebesparing, veiligheid en hygiëne.

Toegankelijkheid
Aangezien automatische deuren kunnen worden geopend zonder het gebruik van handen, bieden zij gemak aan iedereen, zelfs met bagage in beide handen of met een kar. Automatische deuren worden op grote schaal gebruikt op plaatsen met veel verkeer, zoals commerciële gebouwen, hotels en openbare voorzieningen om zorg en goede klantenservice te tonen.

Drempelverlagend
Automatische deuren bieden een uitstekende klantenservice doordat iedereen gemakkelijk naar binnen kan, ongeacht leeftijd of fysieke mogelijkheden. In Japan worden automatische deuren voor multifunctionele toiletten sterk aanbevolen in openbare voorzieningen zoals stations en stadskantoren.

Energiebesparing
Automatische deuren dragen effectief bij tot energiebesparing en verlagen de jaarlijkse verwarmings- en koelingskosten. Deuren gaan alleen open wanneer ze worden geactiveerd en sluiten automatisch, zodat de deuren niet open blijven staan. Ze voorkomen ook dat de airconditioning ontsnapt en dat buitenlucht en stof binnendringen.

Controle over hygiëne
De handenvrije werking van automatische deuren biedt een optimale oplossing voor ziekenhuizen en voedingsmiddelenfabrieken waar hygiëne van essentieel belang is. Automatische deuren met luchtdichte functie kunnen ook het binnendringen van stof en vuil voorkomen door de luchtdruk in de ruimte te verhogen, wat geschikt is voor operatiekamers en andere gecontroleerde omgevingen.