ABJ Fotografie
Image default
Eten en drinken

Waarom is er op oktoberfest bier?

Wanneer je praat over oktoberfest, dan praat je over bier. Maar waarom is er op oktoberfest bier? Oktoberfest is een 16-daags festival dat plaatsvindt in München, Duitsland. Het is ’s werelds grootste beurs, met meer dan zes miljoen bezoekers per jaar. Het eerste Oktoberfest werd gehouden in 1810 en het was een huwelijksfeest voor de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese van Saksen-Hildburghausen. Hiervoor was oorspronkelijk een paardenrace georganiseerd, maar is sindsdien veel meer geworden dan dat. Zo zijn er naast paardenraces ook andere evenementen zoals biertenten, attracties, spelletjes en volksdansen. Doordat er nu veel meer evenementen zijn is het gebruikelijk geworden om er een gezelligheid van te maken, waar dus onder andere bier bij om de hoek komt kijken.

 

Wat voor bier wordt er gedronken op oktoberfest?

Er is niet echt één standaard oktoberfest bier, maar een aantal. De meest populaire bieren op het Oktoberfest zijn de traditionele Duitse variëteiten zoals Märzen, Kölsch en Pilsner. Deze bieren werden gebrouwen voor consumptie in de herfst, wanneer de gisting langzamer verliep door lagere temperaturen. Het populairst blijft toch wel het Märzen bier. Märzen is een soort bleek lagerbier dat in de lente wordt gebrouwen en vervolgens wordt bewaard tot de herfst, wanneer het wordt geserveerd op het Oktoberfest. Het heeft een sterke hop moutachtige smaak en een amberkleur.

Kleding voor oktoberfest

Voor het oktoberfest kan je je kleden op twee á 3 verschillende manieren. De traditionele dresscode is lederhosen voor mannen en dirndl-jurken voor vrouwen. Echter is het ook gewoon mogelijk om in kleding te komen die je zelf het liefst draagt. Tot slot zijn er ook bezoekers die festivalkleding aan doen tijdens het oktoberfest. Dit past goed in het straatje van plezier hebben en geeft wat extra sfeer in de menigte. Genoeg keuze om er een heerlijk feestje van te maken!

https://www.horecagoedkoop.nl/oktoberfest-bier