ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Wanneer begint u met beleggen?

Wanneer u uw financiën op orde heeft, ontstaat al snel de vraag of het niet verstandig is om met beleggen te beginnen. Maar wat is nou een goed instapmoment en is beleggen voor u de juiste keuze of past sparen beter bij uw situatie? Over het algemeen is het het beste om vandaag nog te beginnen met beleggen. Zo werkt de tijd namelijk optimaal in uw voordeel en profiteert u van het rendement-op-rendement-effect.

 

Voordelen van beleggen

De rente op uw spaarrekening wordt alleen maar lager en het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort gaat veranderen. Doordat de inflatie wel doorzet, teert u in op uw vermogen door dit op de spaarrekening te laten staan. Het is verstandig om te gaan beleggen wanneer u geen verlies wilt maken, maar uw geld voor u wilt laten werken. Dankzij het effect van samengestelde rente kunt u uw vermogen versneld laten groeien, zelfs zonder dat u extra geld op de rekening stort. Hoe hoger het bedrag, hoe groter het effect. Dit laatste geldt uiteraard ook voor de looptijd. Hoe langer u het geld laat staan hoe groter de opbrengst.

 

Het beste instapmoment

Het liefst stapt iedereen in op het dieptepunt van een crisis, net voordat de markt zich weer herstelt. Als de koersen laag staan kunt u namelijk relatief goedkoop obligaties en aandelen kopen. Door te wachten op een dergelijk moment laat u echter al rendement liggen. Het beste instapmoment voor aandelen en obligaties kopen bestaat niet, omdat de markt zich niet laat timen. Wanneer u erover denkt om te gaan beleggen, kunt u hier het beste direct mee beginnen. Door vandaag al met beleggen te starten, betaalt dat zich uit doordat de tijd in uw voordeel werkt. Des te eerder u begint, des te langer uw geld de kans krijgt om te renderen. Dit komt door het geliefde rendement-op-rendement-effect. Op uw behaalde rendement behaalt u ook weer rendement. Op de lange termijn werkt dit als een soort sneeuwbaleffect.

 

Investeren in obligaties of aandelen?

Investeren in obligaties is een uitstekende stap voor de belegger die rendement wil ontvangen, maar niet te veel risico wilt nemen. Obligaties kopen is minder risicovol dan het kopen van aandelen en de obligatie vormt dan ook een kernonderdeel van mening effectenportefeuille. Obligaties hebben doorgaans een hoge zekerheid van bepaalde inkomsten. Daarnaast kunt u uitgaan van terugbetaling van de inleg na een zekere periode. Een obligatie is namelijk een schuldbewijs. Deze kunnen uitgegeven zijn door de overheid of door ondernemingen en bedrijven. U leent geld uit en ontvangt hier rente over. Bij IFH-Holding ontvangt u tot maar liefst 7,4% rente over uw obligatie.

 

Aandelen aan de andere kant vormen een stukje eigendom van een bedrijf. Als belegger bent u aandeelhouder en profiteert u van eventuele dividenduitkeringen en koersstijgingen. Hierdoor valt op aandelen vaak een hoger rendement te behalen, maar u loopt ook een stuk meer risico. Als obligatiehouder heeft u altijd recht op de overeengekomen rente. Als aandeelhouder kan uw resultaat ook negatief zijn. Bij een eventueel faillissement van een onderneming hebben obligatiehouders voorrang boven aandeelhouders.

 

https://ifh-holding.nl/