ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Zo bereid je je professionele fotoshoot goed voor

Als je een professioneel fotograaf inhuurt, wil je dat de foto’s die hij of zij van je maakt, goed lukken. Natuurlijk is dat vooral de zaak van de fotograaf, het is immers zijn vak. Toch zijn er een aantal dingen die jij ook kunt doen om het beste uit je foto’s te halen.

 

Bij branding fotografie gaat alles om het zo professioneel overkomen op een foto. Je wilt immers dat je er goed uitziet, maar ook vriendelijk, benaderbaar en professioneel. Hieronder geven we je een paar tips over hoe je je voorbereid op het maken van zo’n foto.

Kies de juiste kleding

Welke kleur ogen heb je? Kies dan kleding die de kleur van je ogen complementeren. Als je blauwe ogen hebt, ga dan voor een blauw, of zeegroen shirt of blouse. Heb je bruine ogen? Dan kan donkergroen, oranje, donkerrood, geel of beige ook erg mooi zijn. Probeer negatieve kleuren te vermijden. Felrood is dus niet de beste optie, omdat die automatisch voor enigszins negatieve emoties zorgt.

Oefen je houding

Bedenk wat je wilt uitstralen op de foto. Vaak wil je er vriendelijk, benaderbaar en professioneel uitzien, maar hoe bereik je dat. Ga eens voor de spiegel staan en oefen eens een paar verschillende houdingen en gezichtsuitdrukkingen. Lachen kan vaak goed werken, maar probeer niet te uitgebreid te lachen. Als je echt heel hard lacht, lijkt niet echt professioneel.

Overleg goed met de fotograaf

Als je een professionele foto laat maken, is het belangrijk dat je een fotograaf kiest die bij jou past en dat je duidelijk met het overlegd over wat je wilt. Bespreek wat je wilt uitstralen op de foto en waar je de foto voor wilt gaan gebruiken. Zorg ervoor dat jullie goed contact hebben en dat jullie op dezelfde golflengte zitten. Zo kan de fotograaf jou de juiste aanwijzingen geven terwijl je poseert en kun jij deze taak met een gerust hart aan de fotograaf overlaten.

Je kapsel

Ja, je haar is natuurlijk ook enorm belangrijk op de foto. Ga niet vlak voor het maken van de foto naar de kapper, laat hier zeker één tot twee weken tussen zitten. Draag je je haar vrijwel altijd in een paardenstaart of een knot? Draag dit dan ook zo op de foto, maar zorg er hierbij wel voor dat je opgestoken haar goed op de foto te zien is. Zo lijk je wat minder streng op de foto.