ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Wat je moet weten over preventief dakonderhoud

Roofing Service Nederland is al meer dan 45 jaar specialist op het gebied van dakherstel en preventief dakonderhoud. In die tijd hebben we een brede klantenkring opgebouwd, van woningcorporaties, vastgoedpartijén, overheden en natuurlijk particuliere huiseigenaren. We merken dat klanten soms vragen hebben over preventief dakonderhoud. In deze blog beantwoord ik een aantal van deze vragen.

Waarom eigenlijk preventief dakonderhoud?

Een goed onderhouden dak gaat langer mee. Door goed preventief onderhoud is minder vaak een renovatie noodzakelijk. Daardoor bespaar je geld. Bovendien voorkom je onverwachtste lekkages. Die komen namelijk altijd ongelegen. Natuurlijk kun je dan gebruik maken van onze calamiteitendienst, maar het is altijd beter te voorkomen, dan te genezen.

Welke vaardigheden zijn nodig voor preventief dakonderhoud?

Roofing Service Nederland hecht veel belang aan kwalitatief goede dienstverlening. Daarom worden alle dakdekkers van ons bedrijf regelmatig op cursus gestuurd voor bijscholing.  Hiervoor maken we gebruik van cursussen van leveranciers en van het opleidingsinstituut Vebidak/Tectum.

Naast hun basisopleiding zijn ze daarom heel breed geschoold. Hierdoor kunnen ze werken met elke vorm van baanvormige dakbedekking. Ze hebben oog voor alle soorten schade en slijtage van elk soort dakbedekking. Daken van bitumen, kunststof (PVC, TPO. POCB), EPDM hebben voor ons geen geheimen. Maar ook wat minder voorkomende dakbedekkingen zijn voor ons gesneden koek, zoals sedum daken, groendaken of daktuinen.

En omdat het belangrijk is dat er veilig, gezond en duurzaam wordt gewerkt sturen wij niemand ‘het dak op’ zonder een VCA-certificaat.

Wat wordt er bij preventief dakonderhoud gedaan?

Bij het uitvoeren van preventief dakonderhoud wordt het dak eerst schoongemaakt. Objecten die er niet horen, zoals flessen of stenen, worden weggehaald. Daarna inspecteren we de dakhuid en naadverbindingen op waterdichtheid. Ook de randaansluitingen, expansievoegen, afsluitprofielen, dakdoorvoeren, lichtkoepels, schoorstenen en andere doorgangen worden geïnspecteerd op scheurtjes, lekkages en andere schades. Vervolgens onderzoeken we het dak om te zien of er beschadigingen, vervuiling of scheuren en dergelijke aanwezig zijn.

Waar mogelijk herstellen we geconstateerde gebreken direct. Een openstaande naad, bijvoorbeeld, kan vaak direct worden gerepareerd.

Nieuwsgierig naar preventief dakonderhoud? Neem dan contact op met Roofing Service Nederland.

https://roofingservice.nl/