ABJ Fotografie
Image default
Hobby en vrije tijd

Zes redenen om kamperen

Heb je nog nooit gekampeerd, maar word je toch wel lichtelijk enthousiast van het idee om het een keer te proberen? Wij trekken je graag over de streep met deze zes redenen waarom iedereen een keertje moet gaan kamperen.

1. Kamperen kan overal

Waar je ook heen wilt, er is altijd wel een camping in de buurt te vinden. Zolang jij goede slaapmatten en een degelijke tent hebt, ga je waar je maar heen wilt, wanneer je maar wilt. Wat een vrijheid!

2. Kamperen is met ieder budget mogelijk

Ga met een simpel tentje en tweedehands slaapmatten naar een kleine camping met enkel de broodnodige faciliteiten of ga glamperen in een safaritent en geniet van ongekende luxe. Van een simpele tent naar grotere varianten met camping keukens, alles is mogelijk. Als je wilt kamperen, kun je altijd een vakantie regelen die past bij je budget. 

3. Je gaat lekker de natuur in

Woon je in de stad? Dan zie je dagelijks heel wat muren om je heen, zowel thuis als op kantoor. Hoe heerlijk is het dan dat je er tijdens je vakantie tussenuit kan! Ga naar een camping aan het strand, in het bos of in de bergen en geniet. Haal in de avond de slaapmatten uit de tent en ga even heerlijk een uurtje naar de sterren liggen kijken. Zo kom je echt tot rust.

4. Je maakt eenvoudig nieuwe vrienden

In een hotel geniet je van luxe en comfort, maar het is wel lastiger om je buren te leren kennen. Op een camping is een praatje zo gemaakt. Je zet je campingstoelen voor de tent neer, biedt je buren een kopje koffie aan en een vriendschap is geschapen. Voor je het weet, nodig je elkaar uit voor een barbecue gezamenlijk aan de campingtafel of ga met alkaar op avontuur. 

5. Je eet precies wat je wilt

In een hotel kun je niet uitgebreid koken. Je bent dus altijd afhankelijk van wat de restaurants te bieden hebben. Op de camping kook je lekker zelf. Heb je zin om te barbecueën? Dan ga je lekker barbecueën. Wil je je eigen salade maken? Dan kan dat ook. Kamperen is ideaal wanneer jij of je gezin allergieën hebben, vegetarisch zijn of een dieet volgen. Wanneer je zelf kookt, pas jij de maaltijden aan aan ieders behoeften, dit kan met een barbecue maar natuurlijk ook met een camping keuken. 

6. Kamperen is een avontuur

Ben je een beetje huiverig om de luxe van je eigen huisje vaarwel te zeggen? Dit is begrijpelijk, maar het kan toch heel leuk zijn om het gewoon een keertje te doen. Je zult erachter komen dat je prima op slaapmatten kunt slapen en dat je het wel overleeft zonder stromend water of een elektriciteitsaansluiting vlak bij je accommodatie. Je zelfvertrouwen groeit hierdoor en het kan zomaar zijn dat je een heel ander perspectief krijgt van wat je nodig hebt in het leven. Laat alle luxe dus lekker even los en geniet van het avontuur dat kamperen je te bieden heeft!