ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Enkele tips voor het inrichten van je kantoor

Je thuiskantoor of creatieve werkruimte kan een weerspiegeling zijn van je persoonlijke stijl. Studies tonen ook aan dat het uiterlijk van onze werkomgeving onze energie, stemming, aandacht en stress kan beïnvloeden. Het is dus logisch om een ​​sfeer te creëren die je kalm, gefocust en geïnspireerd houdt. Het maken van je eigen wanddecoratie aan de muur is een geweldige eerste stap. Een vleugje kleur of een ontspannende afbeelding kan je op je gemak stellen en een positieve kijk op je leven inspireren. Ondertussen kunnen veelkleurige patronen de hersenen stimuleren en dingen spannend houden. Hier zijn enkele tips voor het inrichten van je thuiskantoor.

Kies de juiste kleuren

Of je nu op zoek bent naar een snelle energieboost of een moment van rust, de kleuren waarmee je jezelf omringt, kunnen een groot verschil maken in je kijk. Fel oranje en levendig groen kunnen bijvoorbeeld energie geven, geel is vaak opbeurend en blauw kan variëren van luchtige en serene pastelkleuren tot koel en zelfverzekerd koningsblauw. Kies een of twee kenmerkende tinten waar je van houdt en maak aangepaste kantoormuurkunst in dezelfde tinten.

Hang familie- of reisfoto´s aan de muur

Betekenisvolle herinneringen tentoonstellen kan precies de juiste balans tussen comfort en inspiratie bieden midden op een drukke werkdag. Dus waarom zou je geen persoonlijk tintje geven aan je thuiskantoor? Verander foto’s van een familievakantie, vakantie bijeenkomst of speciale gelegenheid in een prachtig, uniek kantoormuurdecor en creëer je eigen visuele verhaal met een goedkope baklijst.

Of ga voor een neutraal interieur

Sommige mensen werken het beste in een kamer met minder visuele afleiding. Als kleurrijke foto’s en gedurfde patronen je concentratie verstoren, kies dan voor subtielere kantoormuurkunst. Een fris wit decor, zwart-wit fotografie en kunst aan de muur in neutrale tinten (crème, bruin of grijs) kunnen een frisse, rustgevende achtergrond bieden.

Maak een volledige muur met persoonlijke foto´s

Vind je het moeilijk om slechts één stuk kunst aan de muur te kiezen voor je thuiskantoor? Het antwoord op je inrichtingsproblemen zou kunnen zijn: hoe meer foto’s, hoe beter! Stel een mix van foto’s, inspirerende citaten, tekeningen of schilderijen samen en rangschik ze om een ​​stijlvolle galeriewand te creëren. Ga voor een perfect raster met art prints die allemaal even groot zijn, of mix het met grote en kleine stukken in verschillende lijsten en klaar.