ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Zo fris je je woonkamer op

Ben jij ook toe aan een nieuwe look van je woonkamer, maar zie je het niet zitten om veel geld uit te geven aan een dure makeover? Met een paar kleine aanpassingen aan je interieur, zoals bijvoorbeeld een likje verf kom je al een heel eind en geef je je woonkamer net dat beetje extra; dat hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Verf

Zoals al gezegd: een likje verf kan wonderen doen! Als je uitgekeken raakt op dat saaie wit op de muren, is het hoog tijd om de verfkwast tevoorschijn te halen, een pot verf aan te schaffen (bijvoorbeeld van ceta bever) en je woonkamer te transformeren. Of je nou gaat voor zachte pasteltinten of een felle kleur, je woonkamer ziet er meteen een stuk minder saai uit. Welke kleur je ook kiest, je kunt meer eenheid in je interieur aanbrengen door meteen wat leuke accessoires in dezelfde kleur te kopen. 

Opbergruimte

In plaats van dingen toe te voegen aan je interieur, kun je er ook voor kiezen om juist dingen weg te halen. Als er namelijk overal in je huis losse spullen rondslingeren, kan dit een rommelige indruk geven. Tijd dus om je handen uit de mouwen te steken en spullen die je niet meer gebruikt weg te gooien en om de spullen die je wel gebruikt weg te werken in kasten of manden. 

Aankleding

Dit is misschien wel de belangrijkste tip in deze lijst; met nieuwe, goedgekozen accessoires kun je je woonkamer een totaal andere uitstraling geven. Hang eens wat andere kunst of foto’s aan de muur, leg een gezellige plaid of een leuk vloerkleed neer, versier je bank met nieuwe kussentjes; de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Indeling

Om je woonkamer een opfrisbeurt te geven, hoef je heus niet per se nieuwe meubels of accessoires in huis te halen; je kunt ook gewoon lekker gaan schuiven met bestaande meubels! Je kunt bijvoorbeeld de bank in een andere hoek zetten en zo meer ruimte creëren. Maar ook het verplaatsen van je accessoires en kamerplanten kan al een welkome verandering zijn. 

Opknappen

Heb je nog oude meubels of accessoires staan waar je op uitgekeken bent? Doe deze dan niet weg, maar geef ze een opknapbeurt. Je kunt ze een simpel likje verf geven, of er iets compleet anders van maken zodat je het oorspronkelijke object haast niet meer herkent. Youtube staat vol met doe-het-zelf videos waar je inspiratie vandaan kunt halen. Heb je zelf geen spullen om op te knappen? Ga dan eens langs bij de lokale kringloopwinkel en kijk of je daar nog iets unieks op de kop kunt tikken. 

Haal meer groen in huis!

En nu hoor ik je denken: ‘maar ik heb helemaal geen groene vingers!’. Geen zorgen; tegenwoordig zijn nep planten haast niet meer van echt te onderscheiden. En dat is maar goed ook: kamerplanten en bloemen geven je huis een levendige uitstraling, of ze nou echt of nep zijn. Vergeet ook vooral niet om wat leuke potjes aan te schaffen, zodat je planten helemaal tot hun recht komen.