ABJ Fotografie
Image default
Zakelijk

Airconditioning voor in computerruimtes

Wist u dat airconditioning erg geschikt is voor computerruimtes? Dit kan gaan van kantoren waarin veel computers gebruikt worden tot serverruimtes met meerdere servers die erg veel warmte produceren. Een goed klimaat is in beide gevallen absoluut noodzakelijk. Graag lichten we u alvast in; zo kunt u weloverwogen een airconditioning kopen.

 

Serverruimte koelen

U weet vast wel wat een airco is. Het zal u ook niet verbazen als we vertellen dat deze apparaten frequent gebruikt worden in kantoorgebouwen, winkels, woningen,… Maar ook in computerruimtes is het aangewezen om airconditioning in te zetten. Servers vereisen een geschikt klimaat om optimaal te kunnen werken. Een te warme omgeving veroorzaakt oververhitting, en dat komt de prestaties absoluut niet ten goede. Sterker nog: een slecht geventileerde of gekoelde serverruimte kan in het slechtste geval zelfs brand veroorzaken. Het is dus belangrijk om voldoende koeling te voorzien. Airconditioning biedt hier een uitstekende oplossing. Bovendien is een gekoelde serverruimte belangrijk voor het voorkomen van gegevensverlies. Een server die te warm krijgt kan namelijk onverwacht uitvallen, wat in veel gevallen leidt tot verlies van gegevens. Dit wilt u natuurlijk vermijden – servers zijn in quasi alle bedrijven het kloppende hart van de onderneming. Ten slotte wilt u er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat uw computerinfrastructuur altijd functioneel is.

 

Professionele omgevingen

Het spreekt voor zich dat klimaatbeheersing ook in professionele omgevingen als datacenters noodzakelijk is. In dit soort situaties is de High-Performance airconditioning (HPAC) erg geschikt. Deze is zeer betrouwbaar onder continu belasting en is ontworpen om jarenlang te blijven functioneren.

 

Airconditioning of ventilatie?

Veel ondernemingen kiezen de kleinste beschikbare ruimte om hun servers in te plaatsen. Dit lijkt een ideale oplossing; echter vormt dit in de praktijk vaak een slechte omgeving op vlak van klimaat. Maar zelfs in grote ruimtes is er nood aan klimaatbeheersing. Dit is zeker het geval wanneer u over meerdere servers beschikt. U kunt hiervoor kiezen tussen airconditioning en ventilatie. Het voordeel van airconditioning is dat de lucht actief wordt gekoeld. Ook tijdens een hittegolf in het midden van de zomer zal de omgevingstemperatuur dus steeds onder controle zijn. Ventilatie is iets goedkoper in aankoop, maar zal uw serverruimte niet actief koelen. Indien u uitsluitend beroep doet op ventilatie, wordt de lucht enkel ververst. Tijdens een hittegolf zou het dus kunnen gebeuren dat uw servers hun warmte niet meer kwijt kunnen en oververhit geraken.

 

Airconditioning kopen?

Heeft u nood aan een betrouwbare koeloplossing voor in uw computerruimtes? Neem dan zeker en vast hier een kijkje.

https://www.kouveld-airconditioning.nl/airconditioning/computerruimtes/