ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

De beste foto’s maken van een auto

Je staat op het punt om de beslissing te nemen om je auto te verkopen. Je wilt graag professionele foto’s maken, alleen je weet niet waar je op moet letten. Rotoview Studios is gespecialiseerd in autofotografie. Om tot professionele autofotografie te komen, zijn er een aantal handige tips waar je gebruik van kunt maken. 

Bestudeer de auto

Het is verstandig om je auto eerst een goede wasbeurt te geven en het interieur te stofzuigen, voordat je aan de slag gaat met de camera. Neem vervolgens de tijd om de auto goed te bekijken en loop eromheen. Probeer naar de auto te kijken vanuit het kopers-perspectief. Kopers willen graag alle kanten van een auto zien. Maak foto’s van het interieur, maar ook bijvoorbeeld shots vanaf de achterbank.

Kies een locatie

Zoek een locatie waar het niet te druk is en waar je de auto kunt neerzetten. Een parkeerterrein is niet de beste keuze, omdat deze locatie niet tot de verbeelding spreekt. Denk ook aan de tijd van de dag en de weersomstandigheden. Het licht is in de ochtend en in de namiddag vaak het mooiste en met regen kun je beter niet fotograferen. Als de hemel blauw en onbewolkt is en de zon staat wat lager, zou je de meeste kans kunnen maken om tot de ideale foto te komen. 

Vermijd reflecties

Het is belangrijk om reflecties in foto’s te vermijden. Zo zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld zelf niet op de foto komt te staan. Een handige oplossing hiervoor is een polarisatiefilter dat spiegelingen uit oppervlaktes wegneemt. Als je niet zo’n dergelijke filter hebt, zoek dan een plek waar de auto vrij kan staan. Zo voorkom je dat er geen weerspiegeling is van bijvoorbeeld bomen of mensen die langs fietsen. 

Compositie en details

Maak de foto’s niet rechtopstaand, maar zorg ervoor dat je net als een goede fotograaf hurkt. Probeer creatief te zijn en denk bij het maken van de foto’s aan wat je in de foto naar voren wilt laten komen. Als je wilt dat de auto een stoere uitstraling heeft, is een 4×4 foto het beste. Na al deze tips heb je waarschijnlijk voldoende foto’s om je auto te kunnen verkopen. Een auto is meestal een grote investering, daarom wil je als koper zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Met professionele zelfgemaakte foto’s kun je al heel ver komen en heb je geen software nodig om bijvoorbeeld een autoconfiguratie te maken.