ABJ Fotografie
Image default
Dienstverlening

Bibliotheek oplossingen

Als het gaat om de automatisering, dan kan er gesteld worden dat er al veel bereikt is in het leven daaromtrent. Tegenwoordig kunnen wij namelijk veel sneller zaken voor elkaar krijgen. Ook als het gaat om de bibliotheek, dan zijn er verschillende oplossingen om kosten te besparen. In dit artikel bespreken we verschillende bibliotheek oplossingen die dankzij de automatisering een feit zijn geworden.

 

Automatisch lenen: bibliotheek oplossingen

Nog niet zo lang geleden moest je altijd langs een balie om boeken te lenen. Deze moesten allemaal worden gescand en kwamen zo in een systeem terecht. Tegenwoordig is dit echter niet meer het geval bij de meeste bibliotheken. Bij de meeste bibliotheken kun je tegenwoordig zelf lenen. Het enige wat je nodig hebt is een pasje, en vervolgens kun jij de boeken één voor één gaan scannen. Dat is natuurlijk zeer voordelig te noemen. Het is een win-win. Enerzijds een voordeel voor de klant, want deze kan op die manier sneller boeken lenen. Maar ook een win voor de bibliotheek, want deze kunnen met minder personeel aan het werk, wat ervoor zorgt dat de kosten flink kunnen worden getemperd en dat is natuurlijk ook zeer voordelig te noemen.

 

Online reserveren

Een andere oplossing is dat je tegenwoordig ook gemakkelijk online kunt reserveren. Ook dit heeft verschillende voordelen voor de klant. Zeker als het gaat om grote bibliotheken, dan kan het namelijk lastig zijn om de juiste boeken te vinden. Het kan veel tijd kosten en misschien ligt het boek op een verkeerde plek. In dat geval kun je er natuurlijk voor kiezen om op zoek te gaan, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om dan maar online te reserveren. Het voordeel van online reserveren is dat dan alles al voor je wordt klaargezet. Als het gaat om bibliotheek oplossingen, dan is dit dus ook iets waar je aan moet denken.