ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten over Laserontharing

Dit moet je weten over Laserontharing

Laserontharing is dé manier om haarvrij te worden tegenwoordig en wordt steeds populairder. Niet zo vreemd, aangezien het snel en effectief het hele lichaam haarvrij kan maken. Bovendien komen er bij de traditionele manieren van ontharing vaak ongemakken kijken. Denk bijvoorbeeld aan scheerirritatie of een pijnlijke waxbehandeling. Laserontharing is daarom een welkome frisse wind op de ontharingsmarkt. 

 

Helemaal haarvrij: hoe werkt het?

Onzekerheid door haargroei komt veel voor. Definitieve ontharing klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar kan deze onzekerheid makkelijk wegnemen. Het kan tegenwoordig door het gebruik van lasers, maar hoe werkt dat precies? De laser pakt haargroei efficiënt aan door een snelle lichtflits los te laten op een te behandelen gebied. Deze flits vernietigt de haarzakjes, ofwel: haarfollikels. Omdat deze lichtflits zo sterk is, gaat een behandeling (gelukkig) niet haartje voor haartje, maar worden meerdere haarzakjes tegelijkertijd aangepakt. 

Omdat haar in fases groeit en er dus iedere keer een nieuwe laag haar omhoog komt, is het wel nodig om de behandeling enkele keren te herhalen. Op een gegeven moment zijn alle haarzakjes vernietigd en zal er geen haar meer groeien.  

 

Veilig voor alle huidtypes

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van laserontharing zorgen er daarnaast voor dat laserontharing een steeds aangenamere ervaring wordt. Zo hebben moderne lasers de mogelijkheid om met een gekoelde tip te werken. Dit helpt de huid om een pijnprikkel beter op te vangen. 

Een veelvoorkomende misvatting onder de consumenten is dat laserontharing niet geschikt is voor ieder huidtype. Zo wordt vaak gedacht dat bij een donkere huid of een zongebruinde huid de haarzakjes niet goed gevonden kunnen worden door de laser. Goed nieuws: dit is niet waar! Met een diodelaser van Laservision maakt pigment niet meer uit omdat de laser zich focust op andere eigenschappen van de huid. Hierdoor is laserontharing mogelijk voor iedereen!

https://www.laservision.nl/