ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Zoek jij een marketing genie voor jouw organisatie? Hier is hoe je het aanpakt!

Zoek jij een marketing genie voor jouw organisatie? Hier is hoe je het aanpakt!  

Het vinden van de juiste competenties voor in jouw marketingteam kan een groot probleem zijn. Het kan een langdurige en vermoeiende zoektocht zijn om de juiste persoon voor de functie te vinden. Dit komt doordat het talent niet alleen de juiste talenten en skills moet hebben, hij of zij moet ook de juiste eigenschappen bezitten en goed passen in de organisatie. Daarnaast zou het ook fijn zijn als de nieuwe marketing topper geïnteresseerd is in een functie voor de lange termijn zodat hij of zij ook echt mee kan groeien met het bedrijf. Deze taak is dus absoluut niet eenvoudig, toch? Waar kan jij terecht voor het vinden van jouw marketing talent? In dit artikel zullen we jou meenemen in de stappen die jij kunt zetten om de zoektocht naar een perfecte match makkelijker te maken.

Stel een profiel op die echt matcht met de functie

Wanneer je op zoek bent naar een geschikt persoon, moet je een 100% volledig en accuraat functieprofiel opstellen. Het is echt heel belangrijk dat je dit functieprofiel perfect uitwerkt. Als jij namelijk niet goed hebt nagedacht over wie je precies zoekt, kun je ook niet verwachten dat de juiste kandidaat zich met die functie en het profiel kan identificeren. Daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig na te denken over karakter, waarden, normen en eisen, en over de behoefte aan bepaalde vaardigheden waarover een kandidaat moet beschikken. Hoe zorgvuldiger u het functieprofiel hebt doordacht en uitgeschreven, hoe groter de kans dat de perfecte persoon zich ermee zal kunnen identificeren.

Zorg dat intern alles op orde is

Hoe goed alles intern georganiseerd is, bepaalt in grote mate of uw medewerkers zich op lange termijn blijven engageren. Wees eerlijk en open over de gang van zaken binnen uw organisatie. Als je jouw vacatures niet eerlijk wilt of kunt beschrijven, zou je je echt eens achter de oren moeten krabben. Als de werknemers tevreden en opgetogen zijn, zal dat ook naar buiten toe weerspiegeld worden. Als je nieuwe werknemers wilt aantrekken, moet jouw bedrijf genoeg te bieden hebben om ervoor te zorgen dat werknemers tevreden en gelukkig blijven. Je kunt het gevoel van tevredenheid onder uw werknemers verhogen door bij te dragen aan de waardebeleving van de werknemers. Dit kun je doen door bijvoorbeeld trainingen en opleidingen aan te bieden om waarde te creëren voor de maatschappij of om hen als individu ten goede te komen. 

Huur een wervingsbureau in

Wanneer de uitdaging voor de werving & selectie online marketing te groot lijkt te zijn, kun je ook ervoor kiezen een recruitmentbureau in te schakelen. Wanneer je een recruitment bureau inschakelt, kun je zorgen uit je hoofd zetten en de andere belangrijke organisatievraagstukken aanpakken. Een online marketing recruiter heeft de juiste expertise, kennis, en het juiste netwerk om de perfecte match binnen kortste keren te vinden. In verhouding kan dit een stuk meer opleveren dan wanneer je zelf aan de slag gaat met het zoeken naar de juiste match. 

https://www.matchfortalent.nl/