ABJ Fotografie
Image default
Hobby en vrije tijd

Een schaaktoernooi organiseren, hoe doe ik dat?

Een schaaktoernooi organiseren is niet niks. Er komt een hoop bij kijken en er is veel meer om rekening mee te houden dan je denkt. In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het organiseren van een goed schaaktoernooi.

Maak een duidelijke checklist, en houd altijd je doelen voor ogen

Wanneer je een liefhebber bent van de schaaksport dan zit je voor een toernooi uiteraard bomvol met goede ideeën. Het is echter wel beter om te gaan voor een duidelijke structuur in het organisatieplan, om doelen te stellen en om je hier ook aan te houden. Wanneer je telkens nieuwe ideeën opdoet dan kan het zijn dat je ineens weer de gehele planning omgooit om dat desbetreffende idee in het plan te verwerken. Stel duidelijke doelen met wat wel haalbaar is en wat niet. En nog belangrijker, kijk van te voren heel goed wat wel noodzakelijk is en wat niet.

Vele handen maken licht werk

Probeer zo veel mogelijk vrienden, familieleden en andere mensen te regelen om te helpen. Wanneer je het evenement met meerdere mensen op poten zet dan zijn een hoop dingen een stuk sneller te realiseren dan je denkt. Laat mensen die je vertrouwt jou wellicht een taak uit handen nemen die iets meer toewijding vereist, zo kun je jouw andere taken beter tot uitvoering brengen met een mooier resultaat.

Schaakbord met stukken kopen, waar moet ik op letten?

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar een schaakbord met stukken kopen is lang niet zo vanzelfsprekend als iedereen denkt dat het is. Bij het schaakstukken kopen moet er ook nog maar eens voor worden gezorgd dat deze stukken goed passen bij het bord. Je het zowel borden als schaakstukken namelijk in allerlei soorten en maten. De keuze die je maakt zal uiteindelijk bepaald worden door de setting waar het spel in gaat worden gespeeld.

Afmetingen en materialen

Wanneer je overgaat tot een schaakbord en schaakstukken kopen dan zijn de afmetingen het eerste waar je naar kijkt. Het kan zijn dat je het liefst een zo lux mogelijk materiaal wilt voor de borden, maar er moet eerst gekeken worden welke borden er beschikbaar zijn in de door jou gewenste afmetingen. Wanneer je een schaaktoernooi organiseert, dan heb je vaak meerdere tafels nodig. Wanneer je kampt met enkel de beschikbaarheid van kleine tafels of met weinig ruimte, dan zal dit er toe leiden dat je dus ook een kleiner bord nodig hebt. Het is tevens wel handig om een schaakbord te zoeken met een zo groot mogelijke veldgrootte. Schaakborden worden vaak van hout gemaakt, dit wordt gedaan omdat dit een stuk rustiger aan de ogen is, dit geldt vooral voor langere partijen. Soms heeft men ook te maken met kunststof borden, deze zijn vaak opvouwbaar en deze worden vaak gebruikt wanneer de schaakborden worden meegenomen. Wanneer je echter een evenement organiseert dan is het belangrijker om te kijken naar betere speelbaarheid, vaak worden borden dan in grote getallen meegenomen dus dit komt vaak wel voor elkaar. Welk soort schaakbord je ook nodig blijkt te hebben, het is altijd prettig wanneer je kunt kiezen uit een veelzijdig aanbod. Daarom is het ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website. Hier vind je allerlei soorten schaakborden in alle soorten, maten en materialen. Hier vind je gegarandeerd de beste spullen voor jouw schaaktoernooi!

                                                       

 

                                   

 

https://www.raindroptime.com/chess.html